• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Camilere ajan talimatı!

Yeniakit Publisher
2013-09-21 20:44:44 - 2013-09-21 20:45:53
Camilere ajan talimatı!

Balyoz Planı iddianamesinde, “Camileri bombalatmayı” planladığı tespit edilen Çetin Doğan’ın, 28 Şubat sürecinde camilere ajan gönderilmesi için de kuvvet komutanlıklarına talimat verdiği ortaya çıktı.

MURAT ALAN / İSTANBUL
Balyoz davasında 20 yıl hapis cezasına çarptırılan eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın 28 Şubat döneminde camilerdeki hutbe ve faaliyetleri izlemek için ajan görevlendirdiği, garnizon komutanlarına bu konunun çok gizli tutulmasını, astlara ve sivillere asla bilgi verilmemesini tembihlediği ortaya çıktı. “Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Çetin Doğan” imzalı belgenin davaya bakan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine teslim edildiği belirtildi.  
HUTBE VAAZLARINI GİZLİ GİZLİ İZLEYELİM
Balyoz Darbe Planı davasının 1 numaralı sanığı olan, aynı zamanda 28 Şubat cuntası içinde de yer aldığı tespit edilen Çetin Doğan’ın 1997 yılında camilerdeki faaliyetlerin izlenmesi için ajan görevlendirilmesi emrini verdiği belirlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının davaya bakan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiği belgeye göre, Doğan’ın Genelkurmay Harekat Başkanı sıfatıyla başta Cuma ve bayram namazları olmak üzere değişik zamanlarda camilerdeki hutbe vaazlarının izlenip, yer ve zaman belirtilerek rapor haline getirilmesini istediği vurgulanıyor. 16 Nisan 1997 tarihli belgede “Öncelikle Cuma ve bayram namazları olmak üzere gayri muayyen zamanlara verilen hutbe ve vaazların personel görevlendirmek suretiyle takibinin ve tespit edilen hususların yer ve zaman belirtilerek rapor edilmesinin faydalı olacağı değerlendirilmektedir. Konunun hassasiyeti dikkate alınarak ast makamlar ve sivil makamlar arasında yazışma yapılmaması mütalaa edilmektedir.” ifadeleri kullanılıyor.
İŞTE O BELGE
Harekat Başkanı Korgeneral Çetin Doğan imzalı emir yazısı, gereğinin yapılması için Kara Kuvvetleri Komutanlığına, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ve Jandarma Genel Komutanlığına gönderildiği vurgulanırken, konuyla ilgili MGK Genel Sekreterliği ve Genel Kurmay İstihbarat Başkanlığına bilgi verildiği belirtiliyor.
Mahkemeye teslim edilen belgede şu ifadeler yer alıyor: HRK:3429-13-97/İGHD 16 Nisan 1997. Konu: laiklik aleyhtarı faaliyetler.
1. Muhtelif kaynaklardan, camilerimizde laiklik aleyhtarı vaaz verildiği, bu vaazların içeriğinde kanunun suç teşkil eden ibareler olduğu, hutbe ve vaazların verilmesinde Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanan dokümana uyulmadığı öğrenilmiştir.
2. Garnizon Komutanlığınca, öncelikle Cuma ve bayram namazları olmak üzere gayri muayyen zamanlarda verilen hutbe ve vaazların personel görevlendirmek suretiyle takibinin ve tespit edilen hususların yer ve zaman belirterek rapor edilmesinin laiklik aleyhtarı tutum ve davranışları önlemeye yönelik çalışmalar için faydalı olacağı değerlendirilmektedir.
3. Konunun hassasiyeti dikkate alınarak, görevlendirilecek personelin seçimi ve görevin icrasının, Garnizon Komutanlıklarınca bizzat takip ve kontrol edilmesi ve daha ast makamlar ile sivil makamlar arasında yazışma yapılmaması uygun mütalaa edilmektedir. Harekat Başkanı Korgeneral Çetin Doğan.”
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23