• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cami hoparlöründen PKK marşı çaldılar

Yeniakit Publisher
2014-10-16 08:15:00 - 2014-10-15 22:29:39
Cami hoparlöründen PKK marşı çaldılar

HÜDA-PAR; PYD kontrolündeki Kobani’de IŞİD ile devam eden çatışmaları bahane ederek birçok kentte KCK/HDP’nin çağrısıyla yapılan ve 34 kişinin öldüğü protesto gösterileri hakkında rapor hazırladı. Raporda, terör yandaşlarının cami hoparlöründen PKK marşı çaldıklarına yer verildi.

MUHAMMED UZUN / İSTANBUL - Hüda-Par’ın hazırladığı raporda; “göstericilerin cami hoparlöründen PKK marşları çaldığı, olaylarla ilgisi olmayan kişileri camdan aşağı atıp, arabayla üzerlerinden geçildiği, bir vatandaşın sadece eşi tesettürlü olduğu vahşice öldürüldü” denildi.  HÜDA-PAR’ın hazırladığı raporda; protesto gösterilerinin başladığı 6 Ekim Pazartesi gününden 8 Ekim Çarşamba gününe kadar gerçekleştirilen saldırılar şöyle yer aldı:
l Protesto gösterilerinin ilk gününde, Hür Dava Partisi Batman il teşkilatı ile merkez ilçe teşkilatına PKK yanlısı göstericiler tarafından taşlı ve molotof bombalı saldırıda bulunularak, yakılmaya teşebbüs edildi.

l Saldırgan göstericiler Mardin’in Nusaybin ilçesinde cami basıp, caminin hoparlöründen PKK marşları çaldı.

l Mersin’in Tarsus ilçesinde Kaymakamlıktan aldıkları izinle kurban kesimi yapıp muhtaç aileler yararına kurban derisi toplayan İslami sivil toplum kuruluşlarının yardım gönüllüleri, PKK ve HDP’li bir gurubun bıçaklı saldırısına uğradı.

l Adana’nın Ceyhan ilçesinde de İslami STK ve dindar insanların ev ve işyerlerine molotof bombaları atılarak, silahlarla saldırı düzenledi.

YAŞLI ADAMI EŞİ TESETTÜRLÜ OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRDÜLER

l Gösterilerin ikinci gününde de, Bitlis’in Dumlupınar mahallesinde bulunan Kültür Camii yakılırken, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde uzun namlulu silahlar kullanan saldırganlar, 8 kişiyi çeşitli yerlerinden yaraladı.  

l Diyarbakır’da ise adeta bir vahşet yaşandı. Olaylarla hiç ilgisi olmayan 16 yaşındaki Yasin Börü silahlı saldırı sonucu katledilirken, olay anında kurban eti dağıtımından dönen üç dernek üyesi, saldırıdan korunmak için girdikleri binanın üçüncü katından saldırganlar tarafından aşağı atılarak, üzerlerinden daha sonra arabayla geçilip, taşlarla başları ezildikten sonra benzin dökülerek yakılıp vahşice katledildiler.

l Gösteriler sırasında yoldan geçen 55 yaşındaki Mahmut Enez de eşi tesettürlü olduğu için saldırgan göstericilerin hedefi oldu ve uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

KUR’AN KURSUNA BİLE SALDIRDILAR

l Gösterilerin üçüncü gününde de Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Ağrı’da birçok işyeri kundaklanırken ve bazı evler de otomatik silahlı göstericiler tarafından tarandı. Van’da faaliyet gösteren Said-i Nursi Külliyesine bağlı Kur’an Kursuna yönelik saldırıda Kur’an kursuna yönelik saldırıyı önlemeye çalışan bir kişi, silahla vurularak katledildi.

TAN'IN SAĞDUYU ÇAĞRISINA HDP'LİLER TEPKİ GÖSTERDİ

SAMET DEMİR / ANKARA - Türkiye’yi kaosa sürüklemeyi amaçlayan Kobani provokasyonuna ilişkin partisi adına özeleştiride bulunup sağduyu çağrısı yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın açıklamaları olumlu karşılandı. Ancak Tan’ın bu çağrısına diğer HDP’li vekillerden destek gelmedi. Altan Tan’ın “Biz sokağa çağrı yaparken özenli davranmalıydık. Öncesini ve sonrasını yeterince hesaplayamadık. Keşke Bahçeli gibi davransaydık” şeklindeki sözlerini hatırlattığımız HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, “Ben bu konuya yorum yapmıyorum” diyerek, Akit’in sorularını cevaplamaktan kaçındı. HDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise “Başkasının konuştuğu bir konuyla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Tarzım değil. Partimiz var, grubumuz var. Onlarla ilgili bir değerlendirmeyi onlar yapar. Ben kişisel olarak değerlendirme yapmam.” şeklinde konuştu.

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Tan’ın sözlerine katılmadığını belirterek, “Altan Tan’a katılmıyorum. Onun ifadeleri sanki olayları biz yapmışız gibi oluyor. Biz millete farklı bir çağrı yapmadık. Biz sadece Kobani’ye sahip çıkma noktasında insanlığa çağrı yaptık. Sokakları biz tetiklemedik ve çıkan olaylarda sokakları engelleyemiyorduk” dedi.

‘ÜLKÜCÜLER SOKAĞA DÖKÜLÜRSE İÇ SAVAŞ ÇIKAR’

Öte yandan, dün parlamentoda bir basın toplantısı düzenleyen Tan, “Bahçeli gibi davranmalıydık” sözleri ile ilgili bir soruya, “Bugün Türkiye’nin her şehrinde Gaziantep, Adana, İstanbul’un bazı semtlerinde olduğu gibi MHP’nin ideolojisini, bayrağını, flamasını, işaretini öne çıkararak kitleler sokağa çıksa, çıkartılsa -çıkartılmak isteyenler var ki çıktılar- Sayın Bahçeli veya diğer siyasiler de bunun önünü açsa Türkiye’de iç savaş  çıkar. Bunun kimseye faydası yok” diye cevap verdi.

CİNAYET İŞLEYENLER KÜRT HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELİ

DİYARBAKIR - IŞİD saldırıları ve Kobani’ye destek bahaneleri ile terör estiren provokatörlerin Güneydoğu’da masum insanları katletmesine tepkiler sürerken, bölge STK’ları da HDP ile HÜDA-PAR arasında yaşanan gerginliğe son vermek için arabuluculuk girişiminde bulunuyor. STK temsilcileri, sürecin devamı için bölgede huzur sağlanması gerektiğini bu yüzden de iki tarafın yetkililerini bir araya getirmeye çalıştıklarını ifade ederken, HÜDA-PAR’dan “Bu cinayetler lanetlenmedikçe, Kürt halkından özür dilenmedikçe, kimse ile konuşmayız” açıklaması geldi.

Özgür Der Şube Başkanı Murat Koç, “DTK ile HÜDA PAR yetkililerini bir araya getirmeye çabalıyoruz. Kolay değil ama ikna etmeye çalışıyoruz” derken, Memur Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, “72 sivil toplum kuruluşu olarak girişimde bulunduk. İlimiz ve ülkemizin menfaatleri doğrultusunda hareket etmek için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

HDP Şırnak Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak ise, “Bu dönem müzakere ve diyalog yöntemini esas aldığımız için çatışmaya müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’yi o karanlık döneme sürüklemek isteyenler başaramayacaklar” diye konuştu.

HÜDA-PAR İl Başkanı Şehmuz Tanrıkulu ise, “Bu cinayeti işleyenler kınanmadığı, lanetlenmediği, Kürt halkından özür dilenmediği müddetçe biz hiç kimse ile hiçbir şekilde konuşmayız. Çünkü konuşacak bir şey yok” dedi. DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ise, “Olayı HÜDA-PAR, DBP ve HDP arasında bir sorunmuş gibi gösterme yaklaşımını kabul etmiyoruz” açıklaması geldi. (A.A)Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23