• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cami ‘çürük’ diye yıkıldı, cemaat camisiz minare ise tek kaldı

Yeniakit Publisher
2013-02-04 21:31:00 - 2013-02-04 21:31:48
Cami ‘çürük’ diye yıkıldı, cemaat camisiz minare ise tek kaldı

Cami yıkıldı, ancak bir daha yapılamadı. Bir yıldır caminin yapılmasını bekleyen cemaat yetkililerden bir an önce sorunun çözülmesini bekliyor.

SİVAS
Sivas’ta cami ‘çürük’ diye yıkılınca mahalleli camisiz,  minare ise sağlam olduğu için tek kaldı. Huzur Camii cemaati, bu nedenle cami yanında bulunan bir evin altında namaz kılmaya başladı. Bir yıldır caminin yapılmasını bekleyen cemaat yetkililerden bir an önce sorunun çözülmesini bekliyor.
Tuzlu Göl Mahallesi’nde bulunan Huzur Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, binanın tamiri ve bakımı için belediyeye başvuru yapması sonucu, yapılan kontrollerde, binaya çürük raporu verildi. Bunun üzerine cami yıkıldı. Minare ise sağlam denilerek bırakıldı. Yetkililer, caminin bir an önce yapılacağını söyledi. Fakat arsada hisse çıkması sürenin uzamasına yol açtı. Bir yıldır camisiz kalan cemaat, yakında bulunan bir evin alt katını mescid şeklinde düzenleyerek namazlarını burada kılmaya başladı.
Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Eflatun Yılmaz, belediyenin çürük raporu üzerine caminin yıkıldığını belirterek, “Arsada maliyenin, belediyenin hissesi vardı, şu an belediyede vaziyet planı yapılıyor, yaza inşallah temelini atmayı planlıyoruz” dedi.
Yılmaz, cami cemaatinin komşuları Abdullah Kılcı’nın evinin alt katını verdiğini, müftü ve vali yardımcısının desteği ile imam tayin edildiğini söyledi.
Abdullah Kılcı ise camileri olmadığı için üzüntülü olduklarını anlatarak, cami yıkıldıktan sonra cemaatin dağılmaması, imamın gitmemesi ve ibadetlerin aksamaması için evinin altını camiye tahsis ettiğini, ibadetlerin orada yapıldığını dile getirdi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23