• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çamaşırlar nasıl daha yumuşak olur? Yıkanan çamaşırların sertleşmesini önleyen pratik yöntemler

Yeniakit Publisher
2022-04-09 22:38:00 - 2022-04-10 21:35:41
Çamaşırlar nasıl daha yumuşak olur? Yıkanan çamaşırların sertleşmesini önleyen pratik yöntemler

Vereceğimiz tavsiyeler sayesinde çamaşırlarınız hiç olmadığı kadar yumuşak olacak.

Çamaşır makinesinden yumuşacık ve tertemiz bir şekilde çıkarılan çamaşırların kurutulduktan sonra sert bir hal alması can sıkıcı bir durumdur. Uygulanan bazı yanlış yöntemler kurutulmaya bırakılan çamaşırların sert bir hale gelmesine neden olur. Doğru yöntemler kullanarak yıkanan çamaşırların sertleşmesini önlemek mümkün.

Çamaşırları yumuşatacak yöntemler

Çamaşırları yumuşak yapmak için çamaşır makinesinin yumuşatıcı bölümüne biraz sirke ekleyebilirsiniz. Beğenilen bir sonuç görmek için yarım su bardağı kadar sirke koymak yeterli olacaktır. Çamaşırlarınızı kuruttuktan sonra, eskisinden daha yumuşak olduğunu fark edebilirsiniz.

Çamaşırları yanlış bir şekilde yıkamak, çamaşırların normalden daha sert olmasına neden olur. Özellikle çamaşır makinesine çok fazla çamaşır doldurmak, yıkama sırasında çok fazla deterjan kullanmak vs. gibi konular bu olumsuzluğa neden olacaktır. Öte yandan çok miktarda kullanılan deterjan çamaşırlarda kalıntıların olmasını sağlar. Bu nedenle gerekli adımları dikkate alarak bu sorunun tamamen önüne geçebilirsiniz.

Çamaşırların doğal yoldan kurutulmaması da aynı şekilde bu soruna neden olmaktadır. Kurutma makinesi üzerinden çamaşırları kurutmayı tercih ediyorsanız, zamanla çamaşırların yıprandığını ve daha sert olduklarını fark edebilirsiniz. Bu nedenle mümkün olduğunca doğal yoldan çamaşırları kurutmanızda fayda vardır.

Çamaşırları yumuşatmak için havalandırma konusuna dikkat etmek gerekir. Özellikle havlular yıkandıktan sonra hemen asıldığından dolayı bu sorun ortaya çıkar. Bu konuya dikkat ederek en çok sıkıntı çekilen durumlardan biri olan sert çamaşırların önüne tamamen geçebilirsiniz.

Havluların yumuşak olması için ne yapmalı?

Marketlerde satılan çamaşır yumuşatıcısı havlu ve bornozlarınızını daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Beyaz sirke suyun ph değerini dengede tutarken havlularınızı daha yumuşak ve daha hijyenik olmasını sağlayacaktır. Yüksek ısıda ve bol buharla havlu ütülemek bornoz ve havlularınızın yumuşamasını sağlayacaktır.

Çamaşırlar neden yumuşatıcı kokmuyor?

Eğer hala çamaşırlar yumuşatıcı kokmuyor diye düşünüyorsanız, çamaşır makinesi sıkma aşamasına geçmeden, yumuşatıcıyı aldıktan sonra durdurarak bir süre yumuşatıcıda bekletebilirsiniz. Bu yöntemle çamaşırlarınızın daha uzun süre mis gibi koktuğunu siz de fark edeceksiniz.

Çamaşırların güzel kokması için ne yapmalı?

  • Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin
  • Çamaşır Makinenizi Kireçten Koruyun.
  • Yumuşatıcınızla Farklı Kokuları Buluşturun.
  • Çamaşırlarınızı Islak Bekletmeyin.
  • Çamaşırlarınızı Kuruturken Doğru Yöntemleri Kullanın.
  • Ütü Suyunun İçine Koku Ekleyin. 
  • Çamaşır Spreylerini Keşfedin. 
  • Yumuşatıcınızı Farklı Şekilde Değerlendirin.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23