• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Çağlayan Benin’e ihracat kredisi açtı

Yeniakit Publisher
2013-03-13 21:05:00 - 2013-03-13 21:05:35
Çağlayan Benin’e ihracat kredisi açtı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin ihracatını daha fazla artırmak, ithalatını da mümkün olduğunca azaltmayı hedeflediğini ancak konunun Benin ve Afrika kıtası olunca farklılaştığını belirterek, “Buralara verdiğimiz önemden dolayı mutlak surette Be

ANKARA - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, görevinin Türkiye’nin ihracatını daha fazla artırmak ithalatını ise mümkün olduğunca azaltmak olduğunu belirterek, “Ama konu Benin ve Afrika olunca, buralara verdiğimiz önemden dolayı mutlak surette Benin’in ülkemize daha fazla ihracat yapmasını önemsiyoruz” dedi. Bakan Çağlayan, Benin Cumhurbaşkanı Thomas Boni Yayi ile yaptığı ikili görüşmede Türkiye’nin Benin’le olan ilişkisinin ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1960 yılında başladığını ve ülkeler arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının bugüne kadar güçlenerek devam ettiğini söyledi.
BENİN’İN ÜLKEMİZE DAHA FAZLA
İHRACAT YAPMASINI İSTİYORUZ
Türkiye-Benin arasındaki ilişkilerin geldiği noktanın önemli olduğunu ancak şuanda iki ülke arasındaki ticaret hacminin, 2010 yılında ulaştığı 120 milyon doların gerisinde olduğuna dikkati çeken Çağlayan, “Bu rakamı önce 120 milyon dolara daha sonra da 150 milyon dolara çıkartmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Ekonomi Bakanı olarak görevinin, Türkiye’nin ihracatını daha fazla artırmak, ithalatını da mümkün olduğunca azaltmak olduğunu kaydeden Çağlayan, “Ama konu Benin ve Afrika kıtası olunca, buralara verdiğimiz önemden dolayı mutlak surette Benin’in ülkemize daha fazla ihracat yapmasını önemsiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.  Türkiye’nin, Benin’in de üyesi olduğu Batı Afrika Ekonomik ve Parasal Birliği ile serbest ticaret antlaşmaları müzakerelerine başlamak istediklerini belirten Çağlayan, “Bu konuda Benin’in desteğini istiyoruz. Bu konuda ülkemize her türlü desteği vereceğinizden hiçbir kuşkumuz yok. Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliği ve İzmir EXPO 2020 adaylığı için vermiş olduğunuz desteklere de teşekkür etmek istiyorum” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23