• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Büyükekşi: Biz de Avrupa’da marka avına çıkıyoruz

Yeniakit Publisher
2013-05-29 21:51:00 - 2013-05-29 21:52:11
Büyükekşi: Biz de Avrupa’da marka avına çıkıyoruz

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz yıl ihracatta yeni bir cumhuriyet tarihi rekoru kırdıklarını hatırlatarak, “Bu başarı söğüt gölgesinde oturarak elde edilmiyor” dedi. Türk firmalarının markalaşma bilincinin sürekli gelişti

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen 152,5 milyar dolarlık ihracat rakamını hatırlatarak, “Bu yıl da 160 milyar dolara ulaşmayı hedefliyoruz. Nisan ayı sonu itibariyle son 12 aydaki ihracatımız 154,3 milyar dolara ulaştı. Bu da bizim olumlu performansımızın sürdüğüne işaret ediyor. Yalnız unutmamak gerekir ki bu başarılı performansımıza söğüt gölgesinde oturarak, gül bahçesinde gezinerek ulaşmıyoruz” dedi.
Büyükekşi, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (IDMIB) ve Deri Teknologları Teknisyenleri ve Kimyacıları Derneği (DETEK) tarafından bu yıl 32’incisi düzenlenen, “Uluslararası Deri Kongresi”nin açılışında yaptığı konuşmada, 3 gün sürecek kongrede, dünyada deri tekniği ve bilimindeki en son gelişmelerin tartışılacağı bilgisini verdi. Kongrenin, uluslararası düzenlemesi ile bir ilk olma özelliği taşıdığına işaret eden Büyükekşi, “Dünya çapında öneme sahip bu kongrenin Türkiye’de düzenlenmesi bizleri ayrıca sevindiriyor. Bu anlamlı etkinlik sayesinde ülkemizin ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağlamakla kalmayacağız. Aynı zamanda dünya deri sektörünün dikkatini de Türkiye’ye çekeceğiz” dedi.
MARKA AVINA ÇIKIYORUZ
Turquality Programı kapsamında hayata geçirilen “Yönetici Geliştirme Programı Sertifika Töreni”ne de katılan Büyükekşi, “Türk firmalarının markalaşma bilinci sürekli gelişiyor. Artık Türk markaları, Avrupa’da ve dünyanın geri kalanında marka avına çıkıyor” dedi.
Mehmet Büyükekşi, 1 milyar dolara yakın ya da üzerinde ihracat yapan 21 firmanın bulunduğunu ifade ederek, bu sayıyı 10 yıl içerisinde 50 yapmak istediklerini söyledi. Gelecek 10 yılda, 10 dünya markası çıkarmak istediklerini vurgulayan Büyükekşi, şöyle konuştu:
“Çok mu büyük hedefler koyuyoruz? Evet, çok büyük hedefler koyuyoruz. Ama bu hedeflere ulaşmak için de yeterli güce, azme ve kararlılığa sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Türk firmalarının markalaşma bilinci sürekli gelişiyor. Artık Türk markaları, Avrupa’da ve dünyanın geri kalanında marka avına çıkıyor. Firmalarımızın marka bilincinin artmasında Turquality’nin payı büyük. Turquality kapsamında 90 firmamızın 102 markası, Marka Destek Programı kapsamında 41 firmamızın 44 markası destekleniyor. 2023’e kadar Turquality kapsamında 125 firmamızı, Marka Destek Programı kapsamında 50 firmamızı desteklemeyi hedefliyoruz.”       

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23