• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bütün şehidler bizimle

Yeniakit Publisher
2014-01-25 22:19:19 - 2014-01-25 23:26:33
Bütün şehidler bizimle

Diktatör Hüsnü Mübarek’in devrilişinin 3’üncü yıldönümünde İslam ümmeti Mısır ve Suriye’de zulüm çeken kardeşleri için İstanbul’da buluştu. Kur’an tilaveti ile başlayan etkinlikte, 19 ülkeden katılan sanatçılar Rabia korosu oluşturdu. Gecede şehidlerin isimleri okundukça salonda “burada” sesleri yükseldi.

FAHRETTİN DEDE/İSTANBUL - Rabia Mısır Dayanışma Derneği’nce organize edilen ve günlerdir heyecanla beklenen “Bir Rabia var” adlı buluşma önceki gece Halkalı’daki Arenamega’da gerçekleştirildi. İlk kez bu gecede okunan ve Rabiatü’l-Adeviyye Meydanı’ndaki direniş ve şehadeti anlatan Rabia korosu geceye katılanlardan tam not aldı.

Türk vatandaşlarının yanı sıra çok sayıda Mısır ve Suriye vatandaşının da akın ettiği gecede, Mısırlıların meşhur sloganı “Devrimciler, Hürriyet, Görevi tamamlayacağız” herkesin dilinde idi. Genelkurmay Başkanı Abdülfettah es-Sisi’ye tepkinin doruğa çıktığı gecede, “Askerin hükmü bitiyor” ve “Biz halkız, Kırmızı çizgiyiz” sloganları atıldı. Gecenin en ilginç ve birlik şuuruyla tüyleri diken diken eden sloganı ise, Suriyeli ve Mısırlı gençlerin birbirlerini işaret ederek attıkları “Biriz, biriz, biriz; Mısırlı, Suriyeli biriz”di. Türk gençlerin sloganı ise “İslamî hareket engellenemez” oldu. Kuveyt’ten Mısır’a, Suriye’den Malezya’ya ve İspanya’dan Amerika’ya kadar 19 ülkeden sanatçı grubunun katıldığı gecede sanatçılar önce kendi ilahi ve ezgilerini okudu. Gecede heyecan, ilk kez İstanbul’dan okunan “Rabia Opereti”nin okunduğu sırada doruğa çıktı.  Türkiye’den Feridun Özdemir ve Mısır’dan Vagd el-Arabi’nin sunduğu gecede, şehitlerin ismi okunarak “Burada” denildi. Hasan El-Benna, Seyyid Kutup ve Esma Biltaci gibi İhvan-ı Müslimin mensubu şehitlerin isminin sayıldığı sırada geceye katılanlar hep bir ağızdan “Burada” diye cevap verdi. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23