• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Burası okul mu, PKK kampı mı?

Yeniakit Publisher
2014-12-16 18:33:00 -
Burası okul mu, PKK kampı mı?

Diyarbakır'da merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Hasanpaşa Ortaokuluna giderek çocuğunun okuduğu ortamı görüntüleyen bir veli, gördüğü manzaraya isyan etti. 'Bu ortamda eğitim öğretim mi olur?' diyen veli, yetkilileri duyarsızlıkla suçladı.

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bulunan Hasanpaşa Ortaokulu'nda okuyan çocuğunun her geçen gün yoldan çıktığını ve artık kendisi ile baş edemediklerini dile getiren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir öğrenci velisi, yetkililerin bu duruma bir çare bulmasını istedi.

Okula gittiğinde gördüklerine inanamadığını ifade eden öğrenci velisi, “Okula gittiğimde gördüğüm manzara karşısında adeta şok oldu. Sınıflar sanki örgüt kampı gibi. Duvarlarda örgüt propagandaları yazılmış, öğretmenler korku ile ve çekinerek ders işliyor. Kimse eğitim adına ortaya bir çaba koyamıyor. Böyle bir ortamda eğitim, öğretim adına ne yapılabilir ki? Okul mu, örgüt merkezi mi? Belli değil.” diyerek gördüklerine tepki gösterdi.

"ÇOCUĞUMUZU OKULDAN LACAĞIZ"

Çocuğunu okula gönderdiğinden beri gün gün çocuğunu kaybettiğini söyleyen ve böyle devam etmesi durumunda çocuğunu kaybedeceğinin korkusunu yaşadığını söyleyen kaygılı baba, “Biz çocuklarımızı devlete eğitim almaları ve bir şeyler öğrenmeleri için teslim ediyoruz. Ama görünen o ki devlet çocuklarımıza sahip çıkamıyor. Görünen o ki çocuğumuzu korumak için O'nu okuldan alacağız. Zaten orada aldığı bir eğitim de yok. Ha gitmiş ha gitmemiş… Bir fark yok.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23