• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Burak Can’ı yüzbinler uğurladı

Yeniakit Publisher
2014-03-14 02:59:00 - 2014-03-14 14:58:09
Burak Can’ı yüzbinler uğurladı

İllegal grupların, Okmeydanı’ndaki provokatif eylemleri sırasında hayatını kaybeden Alucralı genç Burak Can Karamanoğlu, onbinlerce vatandaşın katıldığı cenaze töreni sonrası memleketine uğurlandı

KORAY TAŞDEMİR-NAİM TAŞBAŞI/ İSTANBUL - Önceki gün illegal grupların, Okmeydanı’ndaki provokatif eylemleri sırasında hayatını kaybeden Alucralı genç Burak Can Karamanoğlu, onbinlerce vatandaşın katıldığı cenaze törenleri sonrası bugün toprağa verilmek üzere memleketine uğurlandı.
Kasımpaşa, Kulaksız, Dörtyol, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde önceki gece saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda, Berkin Elvan’ın ölümünden sonra ortalığı yakıp yıkan provokatörler, 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu’nu başından vurarak katlettiler. Adli Tıp Kurumu’nun raporuna göre, Karamanoğlu’nun 9 mm çapındaki silahtan çıkan bir merminin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.
Rapora göre, Karaman’ın başında ve yüzünde çeşitli yaralanmalar da bulunduğunu belirten Eker, raporda bu yaraların düşmeye bağlı olduğunun belirtildiğini ifade etti.

İÇİMİZ YANIYOR

Oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan Baba Halil Karamanoğlu ise, “Benim sağ ve solla herhangi bir işim yok. Biz hep beraber Türk milletiyiz, Türküz. Bizim vatanımız tek. Bu olayları tasvip etmiyoruz. Herkesin evladı var. Benim canım yanıyor. Yazık günah bu millete, bu çocuklara yazık. Bütün gençlere yazık. Sağduyu... Hep bir ve beraber olacağız” dedi.

Olayı anlatan Karamanoğlu, oğlunun annesine dışarı çıktığını söylediğini aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Annesi de ‘oğlum dışarıda olaylar var, dışarı çıkma’ demiş. Evimiz ana caddeye yakın. Bizim olduğumuz mevkide, muhitte olay olmaz. 200 metre yukarıda olayların olduğu yerde vatandaşlar toplu halde yürüyerek geliyorlar. Işıklar sönük, saat 18.00’de ışıkları söndürdüler. Toplu halde geliyorlar. Bunlar da 3 arkadaş kol kola giriyorlar. Caddenin kenarında bunları gözlüyorlar. Hepsi 5-10 dakika içinde olay bitiyor. Kör kurşun gelip isabet ediyor.”

“ELLERİNDE SOPALAR YOK”

Karamanoğlu, kurşunun eylemcilerden geldiğini belirterek, “Ellerinde sopalar yok, bizimkiler sadece meraktan... Genç çocuklar, merak edip bakıyorlar. 3 arkadaşıyla beraber gidiyor. Zifiri karanlık. Mermi geliyor. Yanındaki arkadaşı ‘ne oldu?’ diyor. Düşüyor, olduğu yere ve yüzünü yere vuruyor. Vurunca yüzü yarılıyor. Bedava ölüm, bedava” diye konuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki akşam Beyoğlu’nda iki grup arasında çıkan tartışma sonrası, Burak Can Karamanoğlu’nun öldürülmesi ve iki kişinin de yaralanmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Gezi kalkışmasında yaralanıp 3 gün önce hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenazesini fırsat bilen provokatörler, önceki akşam Okmeydanı, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde Burak Can Karamanoğlu’nu başından vurarak şehid etti. Burak Can Karamaoğlu’nun cenazesi dün yüzbinlerce vatandaşı bir araya getirirken, gözyaşları sel oldu. İki yerde kılınan cenaze namazının ardından cenaze Giresun’un Alucra ilçesine götürüldü.

Askerden yeni geldiği öğrenilen Burak Can Karamanoğlu, Berkin’in cenazesini fırsat bilen eylemciler tarafından başından vurularak hunharca katledildi. Karamanoğlu’nun cenazesi dün Fatih Sultan Mehmet Konak Camii ve  Büyük Piyale Paşa Camii  önünde yüzbinlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazı sonrası memleketi Giresun’un Alucra ilçesine gönderildi. Burak Can’ın cenazesi, AK Parti, MHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi gibi farklı siyasi partileri de bir araya getirdi.

Burak Can’ın ölüm haberini duyan çok sayıda kişi akın akın Dörtyol’a geldi. Ellerinde “Burak Can ölümsüzdür, kalbimizde yaşıyor” yazılı dövizler taşındı, “Dörtyol uyuma şehidine sahip çık” sloganı atıldı. Burak Can, Konak Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından büyük kalabalık eşliğinde omuzlarda Piyale Paşa Cami’ne getirildi. Burak Can dualar ve sloganlar eşliğinde Giresun’a uğurlandı.

22 yaşında başına isabet eden kurşunla can veren Burak Can’ın ölümünü duyan ve sosyal medyadan yapılan çağrılarla mahalleye gelen yüz binlerce kişi slogan atarak teröre lanet okudu.

Okmeydanı, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde önceki gece teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu, 3 ay önce askerden gelmişti ve bir lokantada çalışıyordu. Burak, Giresun Alucra ilçesi nüfusuna kayıtlı Karamanoğlu ailesinin 5 çocuğundan biriydi.
Beyoğlu ilçesi Kulaksız Dörtyol mevkisi Çeşme Durağı mıntıkasında iki grup arasındaki sözlü sataşmaların, daha sonra silah kullanılan bir kavgaya dönüşmesi sonucunda Burak Can Karamanoğlu (22) hayatını kaybetmiş, bu silahlı saldırı sorucu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralanmıştı.

MİLLİYET KATİLLERİ KORUDU

Kartel medyası gazetelerinden Milliyet Burak Can Karamanoğlu’nun ölümünü, Berkin’in sokağına baskın yapılmak istenmesinden kaynaklandığı yazarak adeta katilleri koruma yoluna gitti.

Provokatörlerin, Burak Can Karamanoğlu’nun cenazesini taşıyan otobüsün önünü kesmek istemesi cenazeye katılan vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Provokatörler, Feriköy Mezarlığı’na doğru kaçarken, vatandaşlar olayları çarpıtarak veren kartel medyasına da tepki gösterdi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23