• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bunu söyleyen kişi Anayasa Mahkemesi başkanlığı yaptı! ‘Laik olmayan insan bile değildir’

Yeniakit Publisher
2024-09-12 16:42:00 -

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör'ün skandal sözlerini hatırlattı.

12 Eylül 1993’te, “inananların gören gözü, işiten kulağı ve haykıran sesi” olma taahhüdü ile “Bismillah” diyerek yayın hayatına başlayan Akit ailesi, zalimin karşısında ve mazlumun yanında yer alan dik duruşundan taviz vermeyerek bugünlere geldi. Gazete ve yazarlarına karşı yüzlerce, binlerce saldırı olmasına rağmen Akit ilk günkü çizgisinden bir gün bile şaşmadı.

Gazetemizin kuruluş yıldönümünün konuşulduğu Manşetlerin Dili'nde, Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ali Karahasanoğlu, doksanlı yıllarda dindarlara nasıl saldırıların olduğunu ve Akit'in kimlere karşı mücadele ettiğini anlattı.

Karahasanoğlu şunları söyledi:

1993’te Anayasa Mahkemesi Başkanı, ‘Bu ülkede laik olmayan insan bile değildir’ diyordu. ‘Laik olmayan, insan bile değildir.’ Bugün Sözcü Gazetesi’nde yazan Yekta Güngör Özden. O sözü eleştiren, Akit ve Cuma Dergisi’ndeki yazarlarımız rahmetli Ahmet Kekeç yargılandı, ceza mahkemesinde. Profesör doktor İhsan Süreyya Sızma hocamız yargılandı. O dosyalara ben birebir avukat olarak katıldım.

O tarihlerde o ateist, Aziz Nesin birlikte öyle bir dört koldan saldırıyorlar ki… Bir yandan o ateist Aziz Nesin dindar insanlara hakaret ederken bir yandan da Anayasa Mahkemesi Başkanı sıfatıyla Yekta Güngör Özden çıkıyor, dindar insanlara hakaret ediyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ahmet şahan

Ben laik degilim anti kemalistim. Oda hayvan bile degil.

Mgörüş

İyde ne değişti ...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23