• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu vandallar, o işçinin hakkını mı savunuyor?

Yeniakit Publisher
2014-05-16 18:10:00 -
Bu vandallar, o işçinin hakkını mı savunuyor?

Türkiye'yi yasa boğan Soma faciası, "acıyı yaşayanlar ile acıyı sömürenler" arasındaki farkın su yüzüne çıkmasını sağlayan bir etken olma özelliğini de taşıyor...

YENİAKİT.COM.TR - Soma'da meydana gelen ve yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği maden yangını tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Devlet ve milleti kenetleyen facia sonrası toplum "acı" ekseninde dualarda birleşti.

VANDALLAR YİNE BOŞ DURMADI

Her fırsatta toplumun huzurunu bozmayı kendilerine ilke edinen bazı marjinal gruplar ise Soma faciasını da fırsat bilerek sokakları savaş alanına çevirdi. Toplum vicdanında hiçbir yeri olmayan azınlık çevreler, her fırsatta devletin mallarına verdikleri zararla biliniyor.

Geçtiğimiz gün maden enkazından çıkarılan bir işçinin "Çizmelerimi çıkarayım mı, örtü kirlenmesin" sözlerini sarf etmesi zerafet abideliğine örnek teşkil ederken, "işçi haklarını savunmak için" polis araçlarını, devlet ambulanslarını, parti binalarını ve işçi dükkanlarını yakıp-yıkan vandalların amacının ne olduğunu da bir kez daha ortaya koydu.

İşte sözde işçi haklarını savunmak için sokaklara dökülen şehir eşkıyalarının Ankara'da bir ambulansı tekmeleme görüntüsü:

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23