• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu nasıl hoca?

Yeniakit Publisher
2014-02-19 21:01:01 - 2014-02-20 08:46:12
Bu nasıl hoca?

İnternete düşen ses kayıtlarında medyayı yönlendirip, kimi zaman dizi senaristi, kimi zaman holding CEO’su gibi davranan Fethullah Gülen’e siyasetçilerden, medya dünyasından ve akademisyenlerden “Bu nasıl hoca” tepkisi geldi...

RAMAZAN ALKAN / SİNAN KAYA - ANKARA - Fethullah Gülen’e ait olduğu iddia edilen yeni ses kayıtları gündeme bomba gibi düştü. ABD aleyhinde haberlerin çıkmasını istemeyen Gülen’in, Aydın Doğan ile olan ilişkisi “pes” dedirtti. Ses kayıtlarında yer alan konuşmalarla ilgili siyasetçilerden ve din adamlarından sert tepkiler geldi.

“MEDYA PATRONU GÜLEN”

AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli ses kayıtlarındaki konuşmalarda Fethullah Gülen’in dini bir lider değil bir medya patronu gibi gözüktüğünü söyledi. Türkiye’nin büyümesini istemeyen uluslararası güçlerin cemaati bir maşa olarak kullandığına dikkat çeken Canikli, “Fetullah Gülen bir hoca değil de bir medya patronu gibi medya kuruluşlarına hükmediyor. Cemaatin Türkiye üzerinde oynadığı oyunları hep beraber görüyoruz. Bunlar dini her şeye alet ettiler ve hâlâ da bu kirli emellerine devam ediyorlar. Türkiye’nin ilerlemesini istemeyen cemaat, dış güçlerin maşası olarak çalışmalarına devam ediyor. Türkiye’yi yıpratmaya çalışıyorlar. Ve kendi gelecekleri ve istikballeri için Türkiye’yi yıpratmaya çalışıyorlar” dedi. 

“HOCAEFENDİ BAŞKALARI ADINA KONUŞUYOR GİBİ”

Ak Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak da kayıtlardaki konuşmaların içeriğinin dehşet verici olduğunu belirterek büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyledi. Fethullah Gülen’in cemaat liderliği dışında başka işlerle uğraşmasını yadırgadığını dile getiren Aksak, “Bir Müslümanın bu tür işlerle uğraşması bizi çok büyük endişeye sevk ediyor. Hocaefendi Allah ıslah etsin, ABD’de tutsak ve birileri adına konuşuyor gibi geliyor bana. Gizli servisler ve ABD gibi güçler adına konuşuyor gibi” dedi. Fethullah Gülen’in bir dizinin senaryosunda nelerin yer aldığıyla ilgilenmesine de değinen Aksak, cemaatin yayın organlarının politikasının halkı endişeye sevk ettiğini vurguladı. Aksak şöyle konuştu. “Dini lider olarak bakılan bir şahsın bir dizinin senaryosu ile uğraşması orda halkı şiddete ve endişeye sevk edecek görüşleri onaylaması kanımızı donduruyor. Artık milletin uyanık olması gerekiyor. Milletin ümmet fikrini önde tutan cemiyetlere kaçması lazım. Endişe ile hayretle izlemeye devam ediyoruz. Bunlar inançlı kesimi üzmektedir. Keşke böyle olmasaydı diyesiniz geliyor. Sevdikleri ülkeleri açıklıyorlar. Bunun Türkiye olmadığını görüyoruz.”

Gülen Cemaatinin amacına ulaşmak için her yolu mubah gördüğünün altını çizen Aksak, cemaatin tabanıyla üst yapısının ayrıştırılması gerektiğine vurgu yaptı.

BÜTÜN İŞLERLE UĞRAŞIYOR

İlahiyatçı Hüsnü Aktaş da Fethullah Gülen’in yıllardır medya patronluğu yaptığını belirterek bunun yeni bir şey olmadığını söyledi. Aktaş, Fethullah Gülen’in din dışı bütün işlerle uğraştığını belirtirken, cemaatin dinler arası diyalog için yeni bir sistem oluşturmaya çalıştığını ifade etti. Aktaş, “Cemaatin 160 ülkede yapılanması Amerika ve Yahudi lobisinin kendi gelecekleri için çok lüzumlu gördükleri bir harekettir. Yıllardır dinler arası diyalog içinde Fethullah Gülen bu sistemi çok iyi bir şekilde dizayn ediyor. Akit’in bugün dile getirdiği görüşler, onlar daha 1997 yılında kendileri söylemiş. Plan yürüyor” dedi.

“BEYANATI AŞIRI HİSLİ VE MÜBALAĞALI”

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz ise kaleme aldığı yazılarında Gülen Cemaatine sert çıkarak, devlete ve hükümete yönelik yapılan operasyonların kabul edilemez olduğunu kaydetti. Akgündüz, “İslam âlemi ve Türkiye tam bir buçuk asırdır, şu anda Türkiye’nin yaşadığı İslami inkişafı ve maddi refahı yaşamamıştır. III. Selim’den beri arzulanan hedefler, bugün birebir gerçekleşmektedir. Ne hizmet erlerine, ne Işık evlerine, ne medreselere, ne Kur’an kurslarına ve ne de hiçbir İslami hizmete engeller çıkarılmak şurada dursun, kapıları aralanmakta ve destekler yağmaktadır. Abdülhamid’den beri yapılmamış dini eserler ve vakıf eserleri tamirleri yapılmıştır. Hocaefendi’nin beyanatını hissi, aşırı ve mübalağalı buluyorum. Hocamın ehlullah olduğunu kabul edenlerdenim ve hizmet için de dua ediyorum. Ama bu hatalı içtihada karşı fikrimi beyan etmeyi de vazife addediyorum. Buna dayanarak Zaman gazetesinin kışkırtıcı manşetlerini ise hayretle izliyorum ve üzülüyorum. Ehl-i imanın bilezikleriyle bu hale gelen bir gazete, Sözcü ile mi yarışmalıydı tahrip ve kışkırtıcılıkta?” ifadelerini kullandı.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23