• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Bu nasıl hesap?.. Fatih Erbakan’dan oy oranı çıkışı! "Anket şirketleri bizi…"

2024-03-14 15:06:25
Bu nasıl hesap?.. Fatih Erbakan’dan oy oranı çıkışı! “Anket şirketleri bizi…”

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ne sayılı günler kala oy oranları hakkında açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın “oy oranı hesabı” kafaları karıştırdı.

#1
Foto - Bu nasıl hesap?.. Fatih Erbakan’dan oy oranı çıkışı! "Anket şirketleri bizi…"

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu, parti içindeki FETÖ’cüleri gerekçe göstererek istifa etti. Yaşanan istifanın ardından, YRP’nin Cumhur İttifakı’ndan ayrılma nedeninin, parti içindeki etkin FETÖ’cüler olduğu ve genel başkan Fatih Erbakan’ın bu isimler tarafından yönlendirildiği ileri sürüldü. Bu tartışmaların gölgesinde seçim çalışmalarını sürdüren Erbakan, bugün Trabzon’u ziyaret etti.

#2
Foto - Bu nasıl hesap?.. Fatih Erbakan’dan oy oranı çıkışı! "Anket şirketleri bizi…"

Bir avuç kalabalığa konuşan Erbakan, “Bütün siyaset bilimciler, yorumcular, anket firmaları hatta rakip siyasi partilerin mensupları dahi diyorlar ki 'Sahada tek bir rüzgar var. O da Yeniden Refah rüzgarıdır' ve yine mutabık kaldıkları bir husus, 'Bu seçimlerde 31 Mart'ta oylarını artıracak tek parti Yeniden Refah Partisi olacak.' diyorlar” iddiasında bulundu.

#3
Foto - Bu nasıl hesap?.. Fatih Erbakan’dan oy oranı çıkışı! "Anket şirketleri bizi…"

Yaptığı oy oranı hesaplamasıyla kafaları karıştıran Erbakan, anket şirketlerinin YRP’yi yüzde 6 gösterdiğini, bunun da yüzde 20 oy alacaklarının işareti olduğunu savundu. Erbakan, “Geçen 14 Mayıs seçimlerinde bizi diğer partilerin içerisinde gösteriyordu anketler. Biz yüzde 3'e yakın oy aldık. Şimdi aynı anket firmaları Türkiye genelinde Yeniden Refah'ı yüzde 6, yüzde 7, yüzde 8 gösteriyor. Öyleyse bu hesaba göre bu seçimlerde yüzde 20'nin üzerinde oy alacağız inşallah.” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23