• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu kadar kolay olduğunu öğrenince çok şaşıracaksınız! Duşakabin temizliği, camları temizleme: Dikkat çeken detay

Yeniakit Publisher
2023-03-11 13:16:00 - 2023-03-11 13:22:34
Bu kadar kolay olduğunu öğrenince çok şaşıracaksınız! Duşakabin temizliği, camları temizleme: Dikkat çeken detay

Duşakabin temizliği ev temizliği konusunda en çok uğraştıran noktalardan biridir. Bu gerçeği duyunca şaşıracaksınız! Siz günde bir kaç gram kullandığınızda göreceksiniz. Bugün temizleseniz yarın yine aynı şekilde görünen duşakabin lekelerinden kolaylıkla kurtulmanız mümkün. Duşakabin camlarında ki su lekeleri ya da şampuan, sabun kalıntıları can sıkıcı olabiliyor. Peki, duşakabin camları nasıl temizlenir? Pratik duşakabin temizliği ile ilgili bilmeniz gerekenler. Sağlıklı bir beden için ve temizlik yönünde sayısız araştırma bulunurken gelen bu haber herkesi şaşırttı. Sonucu sonrası herkes çözeceğine daha çok inanıyor. Birbirinden tuhaf uygulamaları öğrenince çok şaşıracaksınız!

Banyonun temiz kalabilmesi için en önemli parçalardan biri duşabindir. Duşakabinler ise her kullanımda maruz kaldığı su ve sabun yüzünden zaman içinde leke tutar. Bu lekeleri ne kadar ovalarsanız ovalayın duşakabin kuruduğunda yeniden ortaya çıkar. Sinir bozucu bir süreç olan duşakabin temizliği zamanla kabusa dönüşür. Siz de duşakabinin ilk günkü gibi tertemiz olmasını mı istiyorsunuz. O zaman duşakabin temizliği için vereceğimiz pratik önerilerimizi hemen deneyin.

DUŞAKABİN TEMİZLİĞİ İÇİN GEREKENLER

Duşakabin temizliğinde genellikle inatçı kireç, su ve sabun lekeleri ile uğraşmak zorunda kalıyoruz. Öncelikle sert bir temizlik bezi, sünger ve diş fırçası hazırlayın. Krem kireç çözücüler inatçı lekelere karşı oldukça etkilidir. Süngerin üzerine kireç sökücü deterjanı yayın ve duşakabin yüzeyini ovalayın. Kapı kenarlarını ve süngerin ulaşamayacağı bölgeleri ise diş fırçası ile rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Su lekesi kalmaması için duruladığınız duşakabin yüzeyini sert bir temizlik bezi ile mutlaka kurulayın. Duşakabin kapaklarının cam gibi olmasını istiyorsanız karbonattan yardım alabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı karbonat koyduğunuz ılık su ile duşakabin kapaklarını hafif bastırarak temizleyin. Ardından başka temiz bir bezle kurulayın. Çıkan sonuca inanamayacaksınız.

DUŞAKABİN TEMİZLİĞİNDE BEYAZ SİRKENİN ÖNEMİ

Duşakabin temizliğinde en çok yoran diğer bir konu ise plastik çerçeveler. Çamaşır suları plastikler ve kullanılan silikonu zaman içerisinde sarartır, yıpranarak parçalanmasına neden olur. Bu nedenle duşakabin temizliğinde asla çamaşır suyu kullanmamalısınız. Duşakabin üzerinde yer alan plastik bölgelerin temizliği için beyaz sirke kullanabilirsiniz. Temizlik bezine bol miktarda beyaz sirke dökün ve plastik bölgeleri iyice ovun. Ovma işlemini bitirdiğinizde bol suyla durulayın. Başka bir bezle kurulamayı ihmal etmeyin. Eğer kurulamazsanız yeniden su lekelerinin oluşma ihtimali bulunmaktadır.

Duşakabin teknesinin zemininin temizliğini en sona bırakın. Tüm kirli ve deterjanlı su son olarak oradan geçtiği için o bölgeyi temizlemek her zaman daha zordur. Pratik bir temizlik için önceden bir kapta beyaz sirke ve karbonatı karıştırarak duşakabin zeminine dökün ve bir süre bekletin. Sünger yardımıyla ovaladıktan sonra bol suyla durulayın.

FAYANS ARASINDAKİ KÜFLERİ TEMİZLEMEK İÇİN

Duşakabin temizliğinde en çok yoran diğer bir yer ise fayans arasında oluşan küfler. Su, sabun, şampuan ve buhardan ötürü fayans aralarında beliren küfler kötü bir görünüme neden olur. Mağazalarda küf temizleme deterjanlarından kullanabilirsiniz. Ama doğal bir yöntem kullanmak istiyorsanız sirke her temizlikte olduğu gibi burada da imdadınıza yetişiyor. Suyun içine katacağınız sirke ile fayans aralarında oluşan küfleri rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Hatta fayansları da sirkeli su ile temizleyip pırıl pırıl parlamasını sağlayabilirsiniz.

Duşakabin lekeleri nasıl geçer? İşte kireçleri temizlemenizi sağlayacak ... Kireç ve su lekelerinden duşakabinin camları arınmış olacaktır.

Püf Noktalarıyla Duşakabin Camı Temizliği

Sıcak suyun oluşturduğu yoğuşma ve ani sıcaklık değişimlerinden dolayı iç yüzeylerde oluşan nem nedeniyle duşta kendiliğinden küf oluşur. Ya da şampuan, sabun kalıntıları… Küfün varlığı, özellikle çocukların sağlığı için çok zararlı olan bakterilerin çoğalması anlamına gelir.

Camı ve duşakabini düzenli olarak temizlemek için, sodyum bikarbonat ve sirke içeren su bazlı bir karışım hazırlayın. Alternatif olarak da hem mükemmel kireç sökücü hem de etkili bir temizleme etkisi olan limon suyu ya da tuzu kullanın.
Karışımı bir sprey şişesine dökün. Bir sünger veya mikrofiber bezle silmeden önce sıvının birkaç dakika etki etmesine izin verin.
Bir sonraki adım, musluk, duş, batarya ve birçok aksesuarın yapıldığı tüm ürünlerin temizlenmesi olacaktır. Üzerlerinde, hoş olmayan bir görünüme sahip olan kireçli tortular hızla oluşur. Bu durumda, bu metal kolayca çizilebildiği için aşındırıcı malzemeleri kullanmamak ve daha yumuşak malzemeler kullanmak gerekir.
Her duştan sonra banyo duvarlarını bir havluyla silerek küf tutmasını önleyin.
Duş alanı küflenmeye yatkınsa, periyodik olarak küf önleyiciler ve dezenfektanlar püskürtün.
Hava sirkülasyonu sağlamak için banyo camını hafifçe açık bırakın; Bu küf oluşumunu ve buharlanmayı engelleyecektir.
Duş kabinlerindeki sert su birikintilerini beyaz sirke ve su karışımıyla giderin.
Cam duş kapılarını, beyaz sirkeye batırılmış bir süngerle temizlendiğinde parıldar.
1 litre ılık suya 1 bardak sıvı yumuşatıcı ekleyin ve sabunu duş kapılarından gevşetmek ve ovmak için kullanın.

İlginizi çekebilir→ Diş ağrısını anında kesiyor: Çılgın tedavide zencefil, sarımsak, nane yaprakları hamlesi! Çok şaşıracaksınız → TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23