• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu İT’in ipi kimde

Yeniakit Publisher
2014-02-24 22:10:00 - 2014-02-25 08:28:54
Bu İT’in ipi kimde

Paralel Yapılanma’nın dinlediği isimlerin, özellikle İsrail’in rahatsızlık duyduğu kişi ve kurumlardan oluşması, “Bu İstihbarat Teşkilatı’nın (İT) ipi kimin elinde. Kimlere hizmet ediyor?” sorularına yol açtı...

FAHRETTİN DEDE / İSTANBUL - Dün iki farklı gazetede yayımlanan 3 bin kişilik dinleme listesi ülke gündemini adeta yerinden oynattı. Bütün bir milletin İslâmî duygularını istismar ederek cuntalaşan paralel yapılanmanın 7 bin kişilik dinleme listesinde özellikle İsrail karşıtı isimlerin yer alması infial etkisi uyandırdı. Paralel yapılanmanın ‘Selam Terör Örgütü’ bahanesiyle 3 yıldır dinlendiği belirlenen isimlerin birçoğunun İsrail bahanesiyle dinlendiği iddia ediliyor. Kayıp dinleme cihazlarının İsrail-Rus yapımı olduğu düşünüldüğünde, soruşturmaların İsrail menfaati yönünde ilerlediği düşünülüyor.

30 AYRI SORUŞTURMA

Adnan Çimen ve Adem Özcan’ın da aralarında yer aldığı çok sayıda savcının 30 ayrı soruşturma yürüttüğü, soruşturmalar kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da dahil, binlerce kişiyi dinlediği ortaya çıktı.

112 klasörün yer aldığı soruşturmalar kapsamında başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, İsrail’in hedef aldığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Gülen Cemaati’nin İrancı olmakla suçladığı İçişleri Bakanı Efkan Ala, paralel yapılanma tarafından dinlenmiş.

ESKİ SELAM ÇALIŞANLARI DA LİSTEDE

Paralel dinlemeden 90’lı yılların etkin gazetesi Selam’ın çalışanları da nasibini almış. 28 Şubat sürecinde kapanmak zorunda kalan ve İsrail karşıtı yayınlarıyla tanınan Selam gazetesinin başta İmtiyaz Sahibi Hasan Kılıç ve Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin olmak üzere gazetenin neredeyse tüm personeli dinlenmiş. Selam çalışanları Mehmet Ali Tekin, Abdülhamid Çelik, Mehmet Şahin, Erhan Güngör ve Ersan Güngör gibi isimlerin dinlendiği belirlendi.

MISIR’DAKİ GAZETECİLER DE DİNLENMİŞ

Paralel terör davası İsrail’in arka bahçesi olarak gördüğü Mısır’daki gazeteci ve akademisyenleri de dinlemiş. 25 Ocak 2011 devriminin yaşandığı süreçten itibaren dünya kamuoyunu daha fazla meşgul eden Mısır’daki dönemin TRT Kahire Temsilcisi Mehmet Akif Ersoy ve SETA Kahire Bürosu’ndan Can Acun’u da dinlemiş.

Akit’e konuşan Mehmet Akif Ersoy, “Biz dinlenenler olarak elbette sürece dahil olmak durumundayız ama devletin vatandaşlarının güvenliğini sağlaması gerekiyor. Ben dış haberciyim. Türkiye’den isimlerle, devlet adamlarıyla yaptığım görüşmelerde özel bilgiler paylaşırken, bizi Türkiye’den her kim dinlerse dinlesin, ülkemizin menfaatini önceleyeceğini düşündüm. Ama ülke dışı istihbarat kurumları için aynı şey söylenmez. Eğer bu dinlemeleri yapanlar da yabancı istihbarat kurumlarıyla birlikte çalışıyorlarsa skandalın büyüklüğü o zaman anlaşılır. Ben dinlenmemizin de NSA dinlemeleriyle bağlantılı olabileceği kanaatindeyim” dedi.

SETA Kahire Bürosu’ndan Can Acun ise, “3 yıldır gerçekleşen dinlemelerin başladığı tarihler itibariyle ben Mısır’da idim. Hem 25 Ocak devrimi hem de 3 Temmuz darbesi ile alakalı dönemde Mısır’daki süreci takip edip uluslararası kamuoyuyla paylaştık. Ülke siyasetinde bir aktör olmamamıza rağmen bu süreçte dinlenmiş olmamızı Mısır siyaseti ile alakalı olarak değerlendirebiliriz. Mısır darbesinin uluslararası boyutu, İsrail gibi konular gündeme gelmişti. Meselenin bu boyutunu da değerlendirmek gerekiyor. Bizden elde ettikleri bilgileri yabancı istihbarat ile paylaşıp paylaşmadıkları önemli bir veri sunacaktır” diye konuştu.

İSRAİL’İN RAHATSIZ OLDUĞU İHH’YI TAM KADRO DİNLEMİŞLER
İsrail ve uzunca bir süredir Fetullah Gülen Cemaati’nin rahatsız olduğu bilinen İHH, paralel yapı tarafından tam kadro dinlenmiş. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın genel başkan yardımcıları ve yönetim kurulu paralel yapı tarafından tam kadro dinlenmiş.   İHH’dan dinlenenlerin başında Genel Başkan Bülent Yıldırım geliyor. Yıldırım’ın yansıra genel başkan yardımcıları Gülden Sönmez, Hüseyin Oruç, İzzet Şahin, Ahmet Sarıkurt ve Osman Atalay’ın yanı sıra Yıldırım’ın özel kalemi Recep Aykut’un da dinlendiği öğrenildi. Bunun yanı sıra kurumda çalışan 4 personelin daha dinlendiği belirlendi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23