• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu destanı birlikte yazdık

Yeniakit Publisher
2015-02-11 08:06:00 - 2015-02-10 21:26:26
Bu destanı birlikte yazdık

“Çanakkale Ruhunu Şehitlerimize Taşıyoruz” sloganı ile gerçekleştirilen program Kütahya’da başladı. 50 ilde düzenlenmesi planlanan programda, Çanakkale ruhunun sadece kitaplarda kalmaması, kalplere işlenmesi hedefleniyor.

KÜTAHYA - Gençlik ve Spor Bakanlığının Çanakkale Zaferinin 100. yılı nedeniyle zaferin yaşandığı toprakları göremeyenlere Çanakkale ruhunu hissettirmek amacıyla 50 ilde düzenlemeyi planladığı programların ilki, “Çanakkale Ruhunu Şehitlerimize Taşıyoruz” sloganıyla Kütahya’da başladı. Kütahya Belediyesi Kültür ve Ticaret Merkezinde sunucu Serdar Tuncer moderatörlüğündeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2013 yılında “Gençlik Şühedanın İzinde” programıyla 10 bin genci, 2014 yılında da “Kocatepe’den Dumlupınar’a” programıyla 30 Ağustos törenlerinde 15 bin genci Dumlupınar şehitliklerinde ağırladıklarını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her vatandaşın gidip görmesi gereken yerlerden bir tanesinin de Çanakkale olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Bu destan yazılırken, Türkün gücü, kuvveti, kararlılığı, imanı, azmi, birlik ve beraberliği bu savaşın sonucunu oluşturmuştur. Bugün, Osmanlı coğrafyasının hakim olduğu alandan gelen bütün askerlerin şehit yattığı bir mekandır Çanakkale. Bugün, büyük devlet olma yolunda ilerleyen ülkemizin niçin büyük devlet olduğunu gösteren en önemli göstergelerden bir tanesidir Çanakkale. Bu Çanakkale ruhunu, sadece kitaplarda değil, kalbimize, çocuklarımıza, gençlerimize nakşetmemiz gerekiyor. Bunun bize vereceği milli şuurla geleceğimizin çok daha emin adımlarla belirleneceğini ifade etmek istiyorum.”

TARİHE YOLCULUK BAŞLIYOR

HASAN ÖZAN / YENİ AKİT / BURSA - Osmangazi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde başarılı öğrenciler için ‘Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor’ adıyla Çanakkale gezisi düzenliyor.

Başkan Mustafa Dündar, her yıl düzenledikleri geleneksel ‘Kültür Turları’ projesi kapsamında, bu yıl okullarında başarılı olan yaklaşık 15 bin öğrenciye Çanakkale’yi gezip tanıma fırsatı sunacaklarını söyledi.

TARİHE TANIKLIK EDECEKLER

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirecekleri proje ile, okullarında başarılı olan öğrencilerin, milli tarihimizin unutulmaz zaferlerinden birinin kazanıldığı Çanakkale’yi gezip tanıma, kitaplarda okudukları destansı zaferin yazıldığı yerlerdeki tarihin izlerine tanıklık etme imkanı bulacağını söyledi.

Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer de, böylesine anlamlı bir proje için Başkan Dündar’a teşekkür ederek, “Gençlerimiz, ‘Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor projesi ile, tarihimizi yerinde görüp öğrenme imkanı bulmuş olacak” diye konuştu.

Protokol imza törenine katılan Osmangazi İlçe Kaymakamı Dr. Necdet Türker’de “Geleceğimizin teminatı gençlerimize tarihimizi öğretmek çok önemli.

Çanakkale, şanlı tarihimizde bir var olma, yada yok olma mücadelesinin verildiği yer. Çocuklarımızın o atmosferi yaşaması, geçmişimizi yaşayarak öğrenmesi adına son derece önemli bir proje. Böyle bir projeyi hayata geçiren başkanımızı kutluyorum” dedi. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23