• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu da Fransız fitnesi!

Yeniakit Publisher
2014-01-27 12:10:10 - 2014-01-27 12:22:32
Bu da Fransız fitnesi!

Siyonist güdümündeki Fransız Le Monde gazetesi Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında uyuşmazlık olduğu fitnesini ortaya attı.

SALİM KURŞUN/ANKARA - 150 bin civarında masum sivilin katledildiği Suriye’deki Esad zulmüne gözlerini kapayan batı dünyasından Türkiye’ye yönelik garip suçlamaların ardı arkası kesilmiyor. Uluslararası Siyonizmin güdümündeki batı basını, bir yandan bölgeye insani yardım ulaştırma noktasında elinden geleni yapan, öte yandan yüzbinlerce Suriyeliye kapılarını açan Türkiye’ye adeta savaş açmış durumda.

FRANSIZ’IN NEYİ EKSİK?

Amerikan ve İngiliz basınının ardından Fransa basını da Türkiye karşıtı Siyonist cephede yerini aldı. “Türkiye’nin cihatçı gruplara garip desteği” başlığıyla bir haber yayınlayan Le Monde Gazetesi, gerçek dışı iddialara geniş yer vererek, Türk hükümetinin Suriye’deki bazı gruplara, özellikle cihatçılara destek sağladığını öne sürdü.

FRANSA CUMHURBAŞKANI BUGÜN TÜRKİYE’DE OLACAK

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’nın 27-28 Ocak günlerinde gerçekleştireceği Türkiye ziyareti öncesi Fransız medyasında Türkiye ile ilgili haber ve yorumlar dikkat çekmeye başlamıştı. Le Monde’un haberindeki asıl amacın Fransa Cumhurbaşkanı’nın ziyaretiyle beraber Türkiye içi ihtilafları körüklemek olduğu da açıkça görülüyor.

ASIL AMAÇ FİTNE ÇIKARMAK

Ankara’nın cihatçı gruplara yardım ettiğinin iddia edildiği haberde, bu grupların bölgede yayılmasından kaygı duyan Suriye muhalefeti ve bunların Batılı ve Arap ortaklarıyla Türkiye’nin ilişkilerinin zedelenmekte olduğu öne sürülürken, Türkiye’nin yönetiminde de fikir ayrılıklarının başladığı; devletin tepesinin bu durumu eleştirdiği yorumu yapılarak fitne tohumları ekilmeye çalışıldı. Le Monde, Cumhurbaşkanı Gül’ün, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Suriye konusundaki resmi çizgilerini “olumlu karşılamadığı”nı öne sürdü.

“Türkiye’nin hem bölgede hem de uluslararası sahneden her zamankinden daha yalnız” olduğu iddiasının da dile getirildiği Fransız gazetesinin haberinde örnek olarak ise Türkiye’nin, Mısır, İsrail ve Suudi Arabistan ile ilişkilerinde yaşadığı sıkıntılar örnek gösterildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23