• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Bu çıkış başbakanın değil, halkın genel görüşüdür”

Yeniakit Publisher
2013-11-09 21:02:02 - 2013-11-10 07:08:11
"Bu çıkış başbakanın değil, halkın genel görüşüdür"

Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemlerinde bu hafta, başbakanın öğrenci evleriyle ilgili sözlerine tam destek verildi. Özgürlük platformu sözcüleri, “Bu çıkış başbakanın değil, bu halkın genel görüşüdür” dediler.

HABER MERKEZİ - Her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemlerinde bu hafta, başbakanın öğrenci evleriyle ilgili sözlerine tam destek verildi. Özgürlük platformu sözcüleri, “Bu çıkış başbakanın değil, bu halkın genel görüşüdür” dediler.

AKYAZI: ZİNANIN SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILMASI BÜYÜK BİR YANLIŞTI

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu, 353. basın açıklamasını gerçekleştirdi. Platform adına basın açıklamasını İrfan Alemdar okudu. Alemdar, son günlerde kız erkek karma öğrenci evleri ile ilgili yapılan tartışmalarda bir kısım medya ile modernist kesimin ‘yaşam tarzına baskı’ diye yaygaraya başladığını belirterek, “Daha dün Gölcük’te bayramda 9 günlük tatile giderken 2 aylık bebeği evde yalnız bırakan sınıf öğretmeni vicdanları sızlatmadı mı? Basında her gün bu türden üzücü kahredici haberler yayınlanmıyor mu? Halkımızın %99’u Müslüman olduğu İslam toplumunda örf adet ve geleneğe aykırı daha da önemlisi Allah (cc) emrine karşı gelmektir gayri meşru yaşantılar” dedi. AB’nin baskısıyla Türkiye’de zinanın suç olmaktan çıkartılmasının büyük yanlış olduğuna dikkat çeken Alemdar; “Bu vebalden bir an önce kurtulmak için iktidar üzerine düşen görevi hiç vakit kaybetmeden yerine getirmelidir. Manevi sorumluluktan kurtulmalıdır. Karma öğrenci evleri yurtlar okullar dahil karmadan bir an önce vazgeçilmelidir. Eğer kanuni düzenleme yapılması gerekiyorsa iktidar bir an önce gerekeni yapmalıdır. Dürüst ve ahlaklı bir toplum milli ve manevi değerlere sahip olan gençlerin yetişmesiyle mümkündür” şeklinde konuştu.

KOCAELİ: BAŞBAKAN’IN SÖZLERİNİN ARKASINDAYIZ

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu 447. eylemini gerçekleştirdi. Platform adına basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Behlül Metin, başbakanın öğrenci evleriyle ilgili sözlerinin sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi. Metin; “Halkımız çevrelerinde oluşan bu tür evlerden çok rahatsızdır ve bir an evvel müdahale edilmesini istemektedir. Kendi evinden uzakta, başka şehirlerde, çocuğu öğrenim gören kız öğrenci velilerinin çoğunluğu da, çocuklarını takip edememekten rahatsızdır. Başbakan’ın, bu tip kız erkek karma öğrenci evlerine müdahale edileceği açıklamasına halkın büyük bir desteği vardır. ‘Özel hayata müdahale edilmemeli’ şampiyonları korosuysa, hep bir ağızdan, en gür sesiyle programını sürdürmektedir. Kendilerine sormak istiyoruz, 90 seneden beri sizin ulusalcı faşist diktanız, Müslüman kadının başörtüsüne laiklik kisvesi ile müdahale etti, başını açacaksınız dedi. Başörtü zulmünün uygulayıcıları, o zaman sizlerin ‘özel hayata müdahale edilemez’ anlayışınız nerede idi? Yoksa bu anlayış son birkaç gün içinde mi piyasaya sürüldü” ifadelerini kullandı. Bu topraklarda sadece sizler yaşamıyorsunuz diyen Metin, “Her gün gazetelerde, çöplüğe terk edilen bebek öldü, sokağa bırakılan bebek donarak öldü, haberleri ile karşılaşıyor ve kahroluyoruz. Bu tür gayri meşru ilişkilerin türediği, toplum ahlakını bozan bataklıklara, halkın tepkisinden daha doğal ne olabilir. Bu çıkış başbakanın değil, bu halkın genel görüşüdür. Başbakan halkın duygularına sadece tercüman olmuştur. Herkes çoluk çocuk yetiştiriyor ve çocuklarının gözünün önünde, bu pisliğin tecelli etmesini istemiyor!. Kimin eli kimin cebinde belli olmayan ahlaken çökmüş bir toplum da istemiyor. Başbakan’ı, sosyal devlet olmanın, Anayasanın 58. maddesinde yer alan, ‘gençleri korumayla’ ilgili maddenin gereğini yapmaya, bu tür evlere müdahale etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23