• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu masonun derdi 'cehalet' mi 'ihanet' mi? Murat Bardakçı Tunç Soyer'e cevabı çoktan vermiş: Yayınlarsam ortalık karışır

Yeniakit Publisher
2022-09-10 23:59:00 - 2022-09-11 00:06:46
Bu masonun derdi 'cehalet' mi 'ihanet' mi? Murat Bardakçı Tunç Soyer'e cevabı çoktan vermiş: Yayınlarsam ortalık karışır

CHP'li mason Tunç Soyer'in Osmanlı'ya yönelik kara propagandasının ardından Tarihçi Yazar Murat Bardakçı'nın "Atatürk'ün Samsun yolculuğu Osmanlı Devleti'nin hazırladığı çok ciddi bir operasyondur" sözleri yeniden gündem oldu. Bardakçı ayrıca "Sultan Vahdettin’in kendi el yazısı ile yazdığı hatıralar elimizde ama bazı kanunlar nedeniyle yayınlayamam. Yayınlarsam ortalık karışır." demişti.

Mason fotoğrafları ortaya çıkan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Osmanlı'yı hedef alan konuşmasına tepkiler çığ gibi büyürken tarihçilerin bu konudaki açıklamaları da yeniden gündeme geldi.

"Atatürk'ün Samsun yolculuğu Osmanlı Devleti'nin hazırladığı çok ciddi bir operasyondur"

Tarihçi-Yazar Murat Bardakçı, Milli Mücadele'nin ilk adımını, Sultan Vahdettin Han'ın yaveri M. Kemal Paşa'nın Samsun'a gidişini şöyle anlatıyor:

"Atatürk'ün Samsun yolculuğu Osmanlı Devleti'nin hazırladığı çok ciddi bir operasyondur, bir kurmay operasyondur. En ince ayrıntısına kadar günler öncesinden hazırlanmıştır. Atatürk'ün gizlice Samsun'a gittiği söyleniyor öyle bir şey yok.

Samsun belgeleri 1943’ten itibaren yayınlanmaya başlanmış, yayınlanmayan birçok belge tarafımdan neşredilmiş ve 16 Mayıs 1919’da 79 kişi ile beraber İstanbul’da Samsun’a gitmek üzere yola çıkan Bandırma Vapuru hakkında yolculuğun hazırlık aşamasından itibaren bütün ayrıntıları ortaya konmuştur. Belgelerden görülen, Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a sadece kendi iradesi yahut Sultan Vahdettin’in talimatı ile değil, devletin kararı ile gittiği ve seyahatin bir devlet operasyonu olduğudur"

"Yayınlarsam ortalık karışır"

Öte yandan Bardakçı'nın "Sultan Vahdettin’in kendi el yazısı ile yazdığı hatıralar elimizde ama bazı kanunlar nedeniyle yayınlayamam. Yayınlarsam ortalık karışır." şeklindeki ifadeleri de sosyal medyanın gündeminde.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hayro

Aha geldim aha gidiyom…Benim tarihimi öğrenme hakkım yok mu ? Bizim ki ne şeyimden demokrasi? Bıktık bu  yeyim ayaklarından! Birbirinize en büyük hakaret serbest ama şey olmuş şeyin davasını konuşmak yasak! Manyakmısınız siz profösör bozuntuları?Delikanlıca biriniz cıkıp bunu açıklıyacak kadar taşşaklı yok mu ? Yoksa hepiniz korkak  müsünüz? Çörçil mezardan çıkıp sizimi şey edecek? Yoksa yüzyıldır yalancı kahramanlığın ekmeğini yiyen bu milletin başında boza pişiren hainlerin nasıl olduklarımı ifşa olacak …O kanunlar koyan ve savunanları oymadığımız müddetce bu ülke huzura kavuşamaz!

Mustafa

Bazı kanunlar çıkartarak geçmiş tarihe gem vuranlar bugün için dünyada değiller yaptıklarının ne kadar büyük bir kötülük olduğunu görmeden göçüp gittiler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23