• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu acı bizim acımız şimdi yardım zamanı

Yeniakit Publisher
2014-08-07 08:11:00 - 2014-08-07 07:35:20
Bu acı bizim acımız şimdi yardım zamanı

TOBB’un Irak’taki Türkmenlere ve Gazze’ye gönderdiği yardımları taşıyan TIR’lar, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay’ın katıldığı törenle yola çıkarıldı. Hisarcıklıoğlu, “Acı bizim acımız. Bu durumda elimiz kolumuz bağlı kalamayız” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Irak’ta büyük acılar yaşayan Türkmenler ve İsrail saldırılarına maruz kalan Filistin halkına ulaştırılmak üzere hazırladığı 25 TIR dolusu gıda yardımı Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) teslim edildi.

TOBB Ekonomi Ticaret Üniversitesi önündeki teslim törenine TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AFAD Başkanı Fuat Oktay ile TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

MAZLUMUN DUASIYLA ALLAH ARASINDA PERDE YOKTUR

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yardımların 25 TIR içerisinde 25 bin gıda paketi şeklinde 25 bin mağdur aileye ulaştırılacağını belirtirken, büyük acılar yaşayan Türkmen ve Filistin halkının yanında olduklarını söyledi.
TOBB olarak hem Türkiye ekonomisi için çalıştıklarını hem de sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

“Gün oldu, 81 ilde çocuklara okul olduk, kitap olduk, muhtaçlara destek olduk. Gün oldu, Edirne’de, Samsun’da, Antakya’da afet mağdurlarının yanında olduk. Sakarya’da, Bingöl’de, Elazığ’da, Van’da depremzedelere ev olduk. Ambulans ihtiyacı oldu, ambulans olduk, ilaç ihtiyacı oldu, ilaç olduk, hastane ihtiyacı oldu, hastane olduk. Yeşil Türbe’de, Selimiye’de ata yadigarı mirasımıza sahip çıktık. Hacı Bektaş’ta fakülte olduk. Ecdadımızın ayak bastığı her yere biz de elimizi uzattık. Somali’ye gıda yardımı yaptık, Pakistan’da sel felaketi olduğu zaman zarar görenlerin yanındaydık, Bosna’da savaş mağdurlarının tedavisi için hastane açtık. Biz ‘Mazlumun duasıyla Allah arasında perde yoktur’ dedik. Güçsüze güç katmaya, muhtaca omuz vermeye, zorda olanın yanında durmaya gayret ettik.”

ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI KALAMAYIZ

Hisarcıklıoğlu, son 3 yılda binlerce Türkmen’in çatışmalarda şehit olduğunu, pek çoğunun da evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirterek, bin yıldır Türkmenlerin yurdu olan bölgede Türk varlığını korumanın sorumluluk olduğunu dile getirdi.

Gazze’de yaşanan insanlık dramına da sessiz kalınamayacağını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bütün bu coğrafyada, Ortadoğu’da, Doğu Türkistan’da yaşanan acı bizim acımız. Bu durumda TOBB olarak elimiz kolumuz bağlı kalamazdık, kalmayacağız” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, daha önce de insani yardım malzemesini Gazze ve Batı Yaka’ya Kızılay aracılığı ile gönderdiklerini, Kudüs’teki hastaneye yardımda bulunduklarını hatırlatarak, Filistin’de Organize Sanayi Bölgesi kurmak için çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23