• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Brezilya'dan Elon Musk'a "X'i kapatırız" tehditi!

Yeniakit Publisher
2024-08-29 12:57:00 - 2024-08-29 13:57:46
Brezilya'dan Elon Musk'a "X'i kapatırız" tehditi!

Sosyal medya platformların başında gelen X, Brezilya da her an kapatılabilir. Brezilya Yüksek Mahkemesi, Elon Musk'ı ülkede sosyal medya platformu X için 24 saat içinde yasal bir temsilci belirlememesi halinde kapatılacağı konusunda uyardı.

Tüm dünyada en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformlarından biri X, Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes'in 'sansür talimatı' nedeniyle Cumartesi günü itibarıyla Brezilya'daki ofislerini kapatma kararı ile gündem oldu. 

X'İN BREZİLYA'DAKİ OFİSİNE KAPATMA KARARI

Sosyal medya platformu X, Brezilya Yüksek Mahkemesi Yargıcı Alexandre de Moraes'in "sansür talimatı" nedeniyle Cumartesi günü itibarıyla Brezilya'daki ofislerini kapatma kararı aldı.

Brezilya Yüksek Mahkemesi hakimi Çarşamba günü Elon Musk'ı, milyarderin ülkede platform için 24 saat içinde yasal bir temsilci belirlememesi halinde X'in Latin Amerika'nın en büyük ülkesinde askıya alınacağı konusunda uyardı.

Brezilyalı yetkililer son aylarda yanlış bilgi ve nefret söylemi yayan sosyal medya hesaplarına yönelik X'e büyük bir baskı kurdu. Elon Musk, konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Trump seçilirse Elon Musk'a görev verecek" target="_blank">
Trump seçilirse Elon Musk'a görev verecek
Trump seçilirse Elon Musk'a görev verecek

Dünya

Trump seçilirse Elon Musk'a görev verecek

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat

Sayın editör. Sayfalarınızda genel olarak aşağıya kaydırmada problem var. Haberin çoğu defa devamını okuyamıyorum. Bu nedenle düzeltilmesini rica ediyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23