• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Brezilya ve Mısır örneği! Türkiye’deki gençliğe önemli tavsiye

Yeniakit Publisher
2022-11-04 12:10:00 -

Brezilya halkı gezi benzeri ayaklanmada Lula da Silva'yı gönderdiğine yıllar sonra pişman oldu.

Brezilya'da solcu lider Lula 9 yıl sonra itirafta bulundu. Lula, Türkiye'deki gezi eylemleriyle aynı günlerde kendi ülkesinde yaşanan karışıklıklar sırasında Erdoğan'ın kendisini aradığını ve hükümeti düşürmek için dış güçlerin Brezilya'da da halkı sokağa döktüğünü söylediğini belirtti.

Akit TV'de Murat Alan'ın sunumu ve Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu'nun yorumlarıyla ekranlarınıza gelen Manşetlerin Dili'nde Lula'nın sözleri de masaya yatırıldı.

Konuyu değerlendiren Karahasanoğlu, gençlere seslenerek şunları söyledi:

Mısır'da bu oyun başarıya ulaştı. Brezilya'da da ulaştı, şimdi tersine dönüyor. İnşallah Mısır'da da tersine döner. Ama Türkiye'de başaramadılar, Amerika'nın sosyal medyasındaki organizasyonla yapılan, onların da katıldığı darbe girişimi 2013 gezi isyanında başarısız oldu, 17-25 Aralık'ta başarısız oldu, daha sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminde tekrar başarısız oldu. Türkiye'de başarısızlığa mahkum olanlar Brezilya'da başarılı olmuşlar şimdi tersine döndü; suçlanan kişi seçimi kazandı, halkın teveccühünü kazandı. Mısır'daki Sisi darbesi devam ediyor, darısı Mısır'ın başına diyelim. Mısır da inşallah o darbecisini aşağıya indirir.

Türkiye'deki gençlik bir baksın; Brezilya'da devrim yaptıklarını sandılar, 8-9 sene geçtikten sonra halk, "Biz yanlış yaptık, dolduruşa geldik, sosyal medyanın yönettiği bir halk yığını, koyun sürüsü gibi hareket ettik." Benzer bir durum gezi isyanında oldu, on binler sokağa çıktı. Bugün geldiğimiz noktada gezi isyanı başarıya ulaşamadığı halde yine de bir özeleştiri yapmaları lazım, çünkü benzeri bir isyana tahrik edecek bir potansiyel var. Bu tür derslerden mutlaka ders çıkarmamız lazım, ibret almamız lazım. Brezilya'dan, hatta Suriye'den bile...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali

Almanya Merkel döneminde Almanya 100.000'den fazla sosyal medya da provokatör hesap belirleyip bunların hepsini kapattırdı Fransa macron yine 200 binden fazla ülke içerisinde provokatör yapılanmalar halkı şiddete kışkırtanlar hepsi tespit edildi ve hesapları kapatıldı Bu çok önemli eğer önemsiz olsaydı Almanya Fransa gibi iletişimde ve teknolojide çok güçlü olan ülkeler önem vermezlerdi Ya bunlar birkaç serserinin hesabı diye düşünürlerdi Aynen Türkiye'de buna çok acil bir şekilde hızlı gerektiğinde sert bir şekilde cevap vermesi lazım İnanın o klavyenin başında tavuktan daha ürkek olanlar Kahraman kesiliyorlar bunlar tespit edilip sert cezalandırılmalı

Macid44

Akparti ye tavsiyem kendi seçmeni olan örgütsüz Müslüman gençlere kamuya alımlarda Adil davransın, Adaletsizlik Akparti yi bitirir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23