• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bozdağ: Savcılar şov yaparsa...

Yeniakit Publisher
2014-01-09 12:16:16 - 2014-01-09 12:19:13
Bozdağ: Savcılar şov yaparsa...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Savcı Zekeriya Öz'ün açıklamaları ile ilgili, "Savcılar şov yaparsa, kendilerine olan güven azalır." dedi.

Savcı Zekeriya Öz'ün dün yaptığı açıklamalarla ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Savcılar şov yaparsa kendilerine olan güven azalır. Türkiye'de artık şov yapanlarla hukuku işletenler ayrılmalı." dedi.

Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Başbakanlık'tan yapılan açıklamada bunlar yalanlandı. Bunların iftira olduğu ifade edildi, çok açık. Savcıların açıklama yapma konuları bir usule bağlı. Bu usul çerçevesinde olması gerekir.

"HSYK'NIN DA BÖYLE BİR İZİN VERME YETKİSİ YOK"

Başsavcının veya orada görevli bir savcı varsa, bu açıklamalarla ilgili, onun tarafından yapılması lazım. HSYK'dan bir izin alınıp alınmadığını da bilmiyorum ama HSYK'nın da böyle bir izin verme yetkisi yok.

Savcılar görevlerini yaparken, Anayasa ve hukuk çerçevesinde sürdürmelidirler. Ama her gün basının huzurunda, her gün gazete manşetlerinde, her gün televizyonlarda şov gibi vazife yaparlarsa, o zaman kendilerine olan saygının, hukuka olan güvenin, adalete olan inancın zayıflamasına yol açarlar.

"YAPTIKLARI İŞLERLE GÜNDEME GELSİNLER"

Beklerim ki bütün savcılar gazetelere verdikleri demeçlerle, televizyonlara yaptıkları açıklamalarla değil, Anayasa ve hukuka uygun yaptıkları iş ve işlemlerle gündeme gelsinler. Çünkü savcılar çok farklı bir noktadadır, halk da öyle değerlendirir, öyle bakar. Ama baktığımızda böylesi üzücü tablolarla karşı karşıya kalıyoruz. Artık Türkiye'de, şov yapanlarla, hukuku işletenlerin ayrılması lazım" diye konuştu.

SAVCI ÖZ: BAŞBAKAN 2 KİŞİ GÖNDERDİ, BENİ TEHDİT ETTİLER

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını başlatan Savcı Zekeriya Öz, dün yaptığı basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine 2 kişi gönderdiğini ve kendisini tehdit ettiğini ayrıca "Başbakan'dan özür dileyen bir mektup yaz" dediğini söyledi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23