• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bombacı sendika başkanı çıktı

Yeniakit Publisher
2013-03-22 23:05:00 - 2013-03-22 20:24:46
Bombacı sendika başkanı çıktı

Başkent’te önceki gün AK Parti Genel Merkez Binası ile Adalet Bakanlığı’na yönelik bombalı ve lav silahlı saldırıyı gerçekleştiren DHKP-C’li 3 teröristten Hasan B.’nin, Türk İş’e bağlı Liman- İş Sendikası eski Genel Başkanı olduğu ve güvenlik güçlerince ‘

FURKAN ALTINOK / ANKARA

2’Sİ YAKALANDI, 1’İ ARANIYOR
Geçen salı gecesi gerçekleştirilen çifte saldırının faillerinden oldukları belirtilen DHKP-C militanları Muharrem B. ve Murat B.’nin yakalandığı, diğer terörist Hasan B.’nin ise her yerde arandığı öğrenildi. Örgütün bir çok eylemine katılan Hasan B.’nin son olarak Suriye’ye giderek eğitim aldıktan sonra ‘canlı bomba’ eylemleri yapmak üzere Türkiye’ye giriş yaptığı iddia ediliyor.
7 YIL SENDİKA GENEL BAŞKANLIĞI YAPMIŞ
Güvenlik güçlerinin yakalamak için üst üste operasyon yaptığı Hasan B.’nin eski bir sendikacı olduğu ortaya çıktı. Hasan B., 1989’da yılında Türk İş’e bağlı Liman- İş Sendikası Mersin Şube Başkanlığı görevinde bulunmuş. Mersin Limanı’nda birçok işçi eylemini yöneten Hasan B., 1991’de Liman- İş Sendikası Genel Başkanlığı görevine seçildi ve 1998’e kadar bu görevi sürdürmüş.
NEREDE EYLEM ORADA O
Sendikacılık görevinden ayrıldıktan sonra DHKP-C içindeki faaliyetlerini artırdığı, çok sayıda eyleme katıldığı, özellikle Mersin’deki eylemlerde ön saflarda yer aldığı öğrenilen Hasan B.’nin, son olarak Suriye’ye giderek eğitim aldıktan sonra Türkiye’ye geldiği belirtildi. Hasan B.’nin, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nce ‘canlı bomba’ olduğu ve her an eylem yapacağı bilgisiyle arandığı saptandı.
PKK’LILARLA KOLKOLA
Hasan B.’nin, Mersin’de cezaevlerindeki tecridin kaldırılması eyleminde 10 kişilik Tutuklu Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesinin 12 Mayıs 2006’daki eylemine de katıldığı öğrenildi. ‘Tecriti kaldırın ölümleri durdurun’ yazılı kırmızı yelekleri giyip, başlarına beyaz eşarp ve kırmızı bant bağlayan kadınların da katıldığı eylemde Hasan B., grup adına basın açıklaması yaptı. Gruba, camiden çıkan ülkücüler, ‘Şerefsizler, askerin polisin haklarını kim koruyacak?’, ‘Bunlar PKK’lı teröristler’ diyerek tepki gösterdiği eylemcileri yumrukladı. TAYAD, Mersin’de 11 Aralık 2006’da kafesli eylem düzenlemek için ellerinde pankartlar, dövizler ve temsili kafesle Atatürk Caddesi’ne geldi. 10 kişilik grup tahta çıtalarla kafes kurup, “Gökteki yıldızlar değil, tecritin kalkmasını istiyoruz” yazılı pankart açtı. Hasan B. de temsili olarak kafesin içerisine girerek, cezaevinden bir mahkumun gönderdiği mektubu okudu.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23