• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bölücülüğe özgürlük namaza yasak

Yeniakit Publisher
2013-01-31 23:30:00 - 2013-01-31 23:32:09
Bölücülüğe özgürlük namaza yasak

Marjinal sol ve bölücü grupların adeta kurtarılmış bölgesi haline gelen Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’yle ilgili haberlerimizden rahatsız olan Birgün adlı gazete, dün bir kez daha Akit’i hedef gösterdi. Okullarda bölücü örgütlere sınırsız özgürlü

İRFAN OKUR / ANKARA
Akit’in yayınları, DHKP-C’sinden PKK’sına, TKPL-M’sinden Dev-Yol’una kadar ülkede ne kadar marjinal sol ve bölücü örgüt varsa hepsine destek çıkmasıyla bilinen Birgün adlı gazeteyi hayli rahatsız ediyor.
Marjinal sol ve bölücü grupların adeta kurtarılmış bölgesi haline gelen Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’yle ilgili haberlerimizden rahatsız olan Birgün, önceki gün bir kez daha Akit’i hedef gösterdi. Birgün, AÜ İletişim Fakültesi’nde yuvalanan marjinal sol ve bölücü örgütlerin illegal faaliyetlerini gündeme getiren Akit’i “tetikçilikle” suçladı.
“TUTUKLANMALI”
Birgün, BDP ve PKK’yı hoş gören açıklamalarıyla bilinen Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Esra Arsan’ın ağzından,  “Türkiye’de onlarca tutuklu gazeteci var ve birçok gazeteci sadece düşüncelerini dile getirdiği için gözaltına alınıyor ya da tutuklanıyor. Ancak ayrımcılık yapan kişi ve kurumları hedef gösteren bu tarz yayın organları ise ellerini kollarını sallayarak istedikleri kişilere hakaretler yağdırabiliyor” diye yazdı.
BÖLÜCÜLÜĞE ÖZGÜRLÜK,
NAMAZA YASAK
Okullarda bölücü örgütlere sınırsız özgürlük isteyen Birgün, diğer taraftan ise okulda namaz kılan öğrencileri fişleyip, fotoğraflarını basarak hedef gösterebiliyor. Birgün son olarak 23 Ocak günü “Okul bodrumunda gizli mescit: Teneffüs saatinde toplu namaz” başlığı altında, İstanbul Eyüp’teki Rami Atatürk Lisesi’nin öğrencilerini namaz kılıyorlar diye hedef göstermişti.
“OKULDA MESCİD!”
Birgün’ün sözde haberi şöyleydi: “İstanbul Eyüp’teki Rami Atatürk Lisesi’nde bodrum katının mescit gibi kullanıldığı ve öğrencilerin teneffüs saatlerinde namaz kılmak için buraya götürüldüğü ortaya çıktı. Olayı öğretmenler doğrularken okul müdürü yalanladı.
Rami Atatürk Lisesi’nde adının açıklanmasını istemeyen bir öğrencinin aktarımına göre öğrencilere Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup öğrencinin öncülüğünde namaz kıldırılıyor. Öğrenci, idarenin bu durumdan haberdar olduğunu ve bu durumdan defalarca şikâyetçi olmalarına rağmen idareden biz karışamayız cevabı aldıklarını aktardı.”

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23