• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bölge kardeşliğe hasretmiş

Yeniakit Publisher
2013-11-18 21:22:22 - 2013-11-19 07:49:52
Bölge kardeşliğe hasretmiş

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır gezisi, bölge halkının barışa ve kardeşliğe ne kadar aç olduğunu gözler önüne serdi. Siyasetçiler, STK’lar, akademisyenler ve vatandaşlar Çözüm Sürecine inancın daha da arttığını ifade ettiler

HABER MERKEZİ - Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti sırasındaki sergilediği samimi tavır ve kullandığı ‘barış’a yönelik ifadeler, bölge halkının ve STK’ların çözüm sürecine olan inancını daha da artırdı.

Ziyaretin çok önemli ve olumlu olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Başbakan ile Barzani, Perver ve Tatlıses’in Diyarbakır’a gelmesi çok güzel bir hava oluşturdu. Bu ziyaretin Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarının çözüm sürecine olumlu katkı sunacağına inanıyoruz. Diyarbakır halkı olarak çok duygulandık, Başbakanı dinlerken gözyaşlarımıza hakim olamadık” dediler. Bölgedeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri de “tarihi” olarak değerlendirdikleri ziyaretin çözüm sürecine büyük bir ivme kazandıracağını ifade ettiler.

l Van Baro Başkanı Murat Timur, “AK Parti iktidarıyla Türkiye’de çok ciddi değişim ve dönüşümlerin yaşandığını görüyoruz, biliyoruz.”

l Van Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, “Başbakan, herkesi kucaklayan, birleştirici bir konuşma yaptı. Biz de bu süreçte elimizden geleni yapacağız.” Enis Gül, “37 yıldır ülkesine gelemeyen Kürt sanatçı Şivan Perver’in ülkesine gelmesi, yeni bir Türkiye inşa edildiğinin göstergesidir.”

l Muşlu kanaat önderi Şeyh Mustafa Baskın, “Cumhuriyet tarihinde o kadar başbakan geldi. Ama Erdoğan kadar milletine sahip çıkan, milletini seven, yardımcı olan başka bir başbakan görmedim. Allah ondan razı olsun.”

IMPR Danışmanı ve Dicle Üniversitesi İIBF Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, “Bundan sonra kimse kolay kolay silaha başvurma cesaretinde bulunmaz.”

l Eski milletvekili Haşim Haşimi, “Bu geziyle bazı çevrelerin çözüm sürecinin tıkandığına yönelik eleştirileri son bulmuştur.”

l İHD Şube Başkanı Raci Bilici, “Başbakanın söylediklerinin arkasında durması demokratikleşme, diyalog ve müzakere sürecinin ciddi anlamda ilerleyeceği anlamını taşır.”

AKADEMİSYENLER UMUTLU

Akademisyenler de, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretini değerlendirdi.

l Prof. Dr. Mümtaz Türköne, “Diyarbakır çok önemli bir sembol ve merkez. Diyarbakır, bu işe ‘evet’ derse itiraz edenlerin gerekçesi kalmaz.”

l Prof. Dr. Mehmet Yüksel, “Barzani’nin verdiği mesajların da oldukça barışçıl, birlik ve bütünlüğe yönelik olduğunu gördüm. ‘Artık vatanı birleştirme zamanı’ ifadesi bence önemli bir mesaj. Bu meseleyi, Türkiye sınırlarıyla bağlı düşünmemek ve daha geniş bir perspektiften bakmak gerekir.”

l Doç. Dr. Mehmet Akif Okur, “Süreçle yeni bir siyasi adım başlayacaksa bölgenin çıkış yolu, Türkiye’nin bütününden bölgeyi kucaklamak üzerine açılan o kardeşlik kollarının kucaklanmasından geçiyor. Mesajların ülkenin bütünlüğüne yönelik olarak, birleşme, birlik ve beraberlik doğrultusunda olması lazım.”

KYB’DEN DESTEK

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Berhem Salih ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile IKBY Başkanı Mesut Barzani’nin Diyarbakır’daki görüşmesinin, “önemli ve tarihi bir olay” olduğunu belirterek, “Türkiye’deki barış sürecinin hızlı bir şekilde sonuçlanmasını ümit ediyoruz” dedi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23