• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bölge halkı süreci sahiplendi

Yeniakit Publisher
2013-04-13 19:57:00 - 2013-04-13 19:57:47
Bölge halkı süreci sahiplendi

Güneydoğu’da bölge halkının nabzını tutan Akit, BDP Diyarbakır Sur İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret etti. BDP Sur İlçe Başkanı Adnan Akgül, herkesin sağduyulu davranması, çözüme zarar verecek kışkırtıcı eylem ve söylemlerden kaçınması gerektiğini belirterek,

EROL METİN / DİYARBAKIR
Güneydoğu turumuzda tüm kesimlerin başlatılan çözüm sürecine nasıl baktığını öğrenmek maksadıyla BDP Diyarbakır Sur İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ettik. Burada Başkan Adnan Akgül’le görüştük. İlçe teşkilat binasında toplanan partililerin de dahil olduğu sohbette, bu tarihi süreçte herkesin sağduyulu davranması ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği görüşü öne çıktı. Çözüme zarar verecek kışkırtıcı eylem ve söylemlerden kaçınmanın önemine işaret edildi. Sürecin Doğu ve Güneydoğu’da olumlu bir hava oluşturduğu dile getirildi. Bundan sonra hiç kimsenin yaşamını yitirmemesi gerektiği vurgulandı. Yaşanan acıların müsebbibinin tek parti zihniyeti olduğunun altı çizilirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sorumsuzca hareket etmesine tepki gösterildi. Gelinen noktanın ise umut verici olduğu ifade edildi.
“GELİNEN NOKTAYI BENİMSİYORUZ”
BDP Sur İlçe Başkanı Adnan Akgül’ün sohbetimizde dile getirdiği görüşler şöyle:
Hepimiz 30 seneden beri bu süreçten bahsediyorduk. Bu sorunun müzakerelerle, konuşarak halledileceğine inanıyorduk. Savaşın kazananı olmaz. Çok bedeller ödendi, çok canlar gitti. Yazık oldu. Keşke ilk günde, yani 1921 Anayasası’nın ilkelerine bağlı kalınsaydı bu kadar sorun yaşanmazdı. Tek parti zihniyeti Kürtleri ötekileştirdi. ‘Kürt diye bir halk, Kürtçe diye bir dil yoktur’ dediler. ‘En iyi Kürt Türklere hizmet edendir’ diyorlardı. Neticede gelinen noktayı önemsiyoruz, benimsiyoruz. Top Sayın Başbakan’dadır. Gerekli adımlar atılmalıdır. Akil adamlara büyük görevler düşüyor. Özellikle batı ilerindeki havanın dağıtılması lazım. Bundan sonra siyaset konuşsun. Kimse çocuğunu kaybetmesin. Öcalan’ın mektubundan sonra süreci tamamen sahiplenmişiz. Öcalan’ı boşa çıkarmayız.
“CHP SABOTE ETMEYE ÇALIŞIYOR”
Kılıçdaroğlu’nun tavrını beğenmiyorum. Siyaset risk işidir. CHP’nin bu süreçte yer almasını istiyorduk. Ama maalesef CHP’nin çözüme yönelik bir politikası yok. Yıllardan beri CHP muhalefet yapmak için muhalefet yapıyor. Süreci desteklemek bir yana tam tersine süreci sabote etmeye çalışıyorlar. Bir anamuhalefet partisine bu tavır, bu yaklaşım yakışmıyor.
“SAĞDUYUYA İHTİYACIMIZ VAR”
Mustafa Akyol (parti üyesi): Zaman herkes için üslup ve tarzını değiştirme zamanıdır. Bizim sağduyuya ihtiyacımız var. Ölümleri kimse istemiyor. Biz de istemiyoruz.
“BİZ ZATEN ÇÖZÜME HAZIRIZ”
Muharrem Bulut (parti üyesi): Başbakan Erdoğan’ın bizi ikna etmek için gelmesine gerek yok. Biz zaten çözüme hazırız. Gidip süreci Karadeniz’de, Ege’de, Trakya’da anlatsın. Bazılarının kışkırtmasıyla oralarda itici bir dil gelişiyor. Sert üslup bir kenara bırakılsın.
Gıyasettin Kılıç (parti üyesi): Basının söylemi hala düzelmiş değil. Hala eski devlet zihniyetiyle hareket edenler var. Zihniyet değişikliğine ihtiyaç var. Kürtler açısından her şey şeffaftır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23