• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BM'den İsrail açıklaması

Yeniakit Publisher
2023-10-07 19:10:00 -
BM'den İsrail açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hamas tarafından İsrail’e karşı başlatılan saldırıları kınadığını açıkladı.

Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda şu ana kadar çok sayıda İsrailli sivilin öldüğü ve yüzlercesinin yaralandığı belirtildi.

Guterres’in saldırılarda sivil nüfus açısından derin kaygı duyduğu aktarılan açıklamada, taraflara "sivillere yönelik uluslararası insancıl hukuk uyarınca azami itidal gösterilmesi" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, “Genel Sekreter, daha geniş bir çatışmanın önlenmesi için tüm diplomatik çabalara çağrıda bulunuyor. Şiddetin çatışmaya çözüm getiremeyeceğini, barışın ancak iki devletli çözüme giden müzakere yoluyla sağlanabileceğini vurguluyor.” ifadesi kullanıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gültekin

BM'nin sorumluları, gasp edilen Filistin toprakları, Öldürülen masum, savunmasız, silahsız Filistinliler için İsrail'e hangi yaptırım kararı alıp da uygulayabildiniz?, kim ne ekerse bir gün mutlak onu biceçektir, bu Allah'ın kanunudur.

Ankaralı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres denen Amerika ve emperyalist kafirlerin köpeği adam, Mescid'i Aksa'da Müslüman Filistinli kadınları tekmeleyip yerde sürükleyen ve yerleşimci yahudi korkakları silah eşliğinde camiye baskına gelen siyonist askerlere dilini uzatsana alçak adam.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23