• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Blinken'dan katil İsrail itirafı: İnsancıl hareket etmiyor

Yeniakit Publisher
2024-05-13 01:03:43 - 2024-05-13 01:03:38
Blinken'dan katil İsrail itirafı: İnsancıl hareket etmiyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında çocukların, kadınların ve erkeklerin öldürüldüğü ya da zarar gördüğü olaylar göz önünde bulundurulduğunda İsrail'in insancıl hukuka uygun hareket etmediğini itiraf etti.

Blinken, CBS televizyonundaki "Face the Nation" programına konuk oldu.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin raporda 7 Ekim 2023 sonrası insani yardıma ilişkin "endişelerin" yer aldığını kaydeden Blinken, çeşitli "olayların değerlendirmesinin devam ettiğini" belirtti.

Blinken, bölgede "karmaşık bir askeri ortam" olduğunu ifade ederek, çocukların, kadınların ve erkeklerin öldürüldüğü ya da zarar gördüğü vakaların tamamı göz önünde bulundurulduğunda, "İsrail'in bazı durumlarda uluslararası insancıl hukuka uygun bir şekilde hareket etmediğini değerlendirmek makuldür." diye konuştu.

"İsrail, Refah'a yönelik büyük bir askeri operasyon başlatırsa, bu operasyon için tedarik etmeyeceğimiz bazı sistemler olduğu konusunda net olduk." ifadesini kullanan Blinken, mühimmat sevkiyatı konusunda İsrail tarafı ile aktif görüşme içinde olduklarını söyledi.

Blinken, "(Silahların) Kullanım şekli hakkında gerçek endişelerimiz var. Biz iki şeye inanıyoruz. Birincisi, (Refah'ta) sivillerin korunmasına ilişkin net ve muteber planınız olması lazım ki biz bunu henüz görmedik. İkincisi, Gazze'deki çatışma bittikten sonrasına ilişkin bir plan görmeliyiz ve bunu da henüz görmedik." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, 9 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Refah'a büyük bir saldırı düzenlemesi halinde İsrail'e silah yardımlarını askıya alacağını söylemiş, Biden'ın bu açıklamasına hem ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den hem de İsrail tarafından tepki gelmişti.

Kaynak: AA

{relation id:1852389 slug:'abd-disisleri-bakani-antony-blinken-israile-bomba-sevkiyatini-durdurduk'}

{relation id:1852389 slug:'abd-disisleri-bakani-antony-blinken-israile-bomba-sevkiyatini-durdurduk'}

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Salih

Dünyanın en soysuz alçak namussuz katıl terör kurucu ve yönetici devlet terörist ABD dir katı ABD olmasa terörist İsrail PKK PYD feto dhkp lgbt DEAŞ IŞİD HDP hiç bir şekilde olay yapamaz soysuz alçak namussuz katıl ABD sayesinde dünyada insanlık dışı muamele var Allah CC lanati ABD ve destek veren ülkelerin üzerine ölsün amin amin amin

RI

Demekki Yahudilik şu an için iyi bir din değil,iyi bir din olsaydı bukadar zalimlik olmazdı...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23