• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bize de yer ayırın

Yeniakit Publisher
2014-05-22 08:22:00 - 2014-05-21 23:28:17
Bize de yer ayırın

Soma’daki maden faciasında eşini kaybeden Cennet Çiftçi, “Bir tek isteğim var; şehit mezarlarının yanına eşleri için yer ayırsınlar. Bunu ben daha çok istiyorum. Bundan başka da bir şey istemiyorum. Şehit hatırı için bunu yapsınlar. Hiçbir şey için değil, şehit hatırı için” dedi.

MANİSA - Madencilerin defnedildiği şehitlik dolup taşıyor. Her gün Kur’an okunuyor, dualar ediliyor. Maden faciasında 33 yaşında hayatını kaybeden Özgür Çiftçi’nin eşi Cennet Çiftçi, öldüğünde cenazesinin onun yanında bir yere gömülmesini istediğini belirterek, Madenci Şehitliği’nde işçilerin eşleri için de yer ayrılmasını talep etti.

Soma’da yaşayan Cennet Çiftçi, 14 Mayıs’tan bu yana her gün bu ilçedeki Madenci Mezarlığı’na giderek eşinin mezarı başında ağlayıp dua ediyor.

Çiftçi, herkesin günlerdir yanına gelip ne istediğini sorduğunu söyledi.

Kimseden hiçbir isteği olmadığını belirten Çiftçi, “Bir tek isteğim var; şehit mezarlarının yanına eşleri için yer ayırsınlar. Bunu ben daha çok istiyorum. Bundan başka da bir şey istemiyorum” dedi.

Öldüğünde cenazesinin, eşinin yanına gömülmesini çok istediğini vurgulayan Çiftçi, bunun için yetkililere seslendiğini ifade etti.

Çiftçi, faciada ölenlerin şehit sayılacağını öğrendiğini dile getirerek, “Şehit hatırı için bunu yapsınlar. Hiçbir şey için değil, şehit hatırı için. Bizim için bir yer ayırma imkânı elinde olan varsa yapsın. Yer ayırmazlarsa ben yandım, onlar da yansın” diye konuştu. Yetimler için çalışma başlatıldı

AYDIN - Soma’daki maden faciasının ardından bölgede yardım faaliyetleri yürüten İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, babasız kalan yetimlere, öğrencilerin sahip çıkması için çalışma başlattı. İHH İnsani Yardım Vakfı Aydın Yetim Sorumlusu, öğretmen Bilal Aycan, yaptığı açıklamada, “yürekleri dağlayan” maden kazasının ardından yetim kalan çocuklara destek için harekete geçtiklerini söyledi.

Babaya söz

Emekliliğine rağmen evlatlarının eğitime devam etmeleri için çalıştığı Soma’daki maden ocağında hayatını kaybeden Aydın Özgün’ün 3 çocuğu, en iyi okullardan mezun olarak babalarının arzusunu yerine getirmeyi hedefliyor. Çocuklar babalarına mezarı başında bunun için söz verdiler.

BARTIN - Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında babalarını kaybeden 3 kardeş, emekliliğine rağmen eğitim masrafları için çalışmak zorunda kalan babalarının isteğini yerine getirmek istiyor. Faciada ölen Aydın Özgün (42) ile kuzeni Osman Özgün’ün (28) cenazelerinin, memleketleri Hasankadı beldesinde yan yana toprağa verilmesinin ardından yakınları her gün mezarlığa gelerek Kur’an-ı Kerim okuyup dua ediyor, gözyaşı döküyor.

Madencinin oğlu Serkan Özgün (20), Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Ziraat Mühendisliği bölümünde öğrenim gördüğünü ve babasının kendilerini okutabilmek uğruna madende şehit düştüğünü söyledi. Özgün, şöyle konuştu: “Babamız hep bizim okumamızı isterdi. ‘Ben soğan ekmek yerim ama yeter ki siz okuyun’ derdi. Biz de onun bu isteğini yerine getirebilmek için daha çok çalışacağız ve daha iyi olacağız.”

Yine merhum madencinin kızı Büşra Özgün de (17), lise son sınıfta okuduğunu ve bu yıl üniversite sınavlarına gireceğini dile getirerek, “Babamızın bizden tek isteğini yerine getirmek için çok çalışıp, başarılı bir şekilde okuyacağız” dedi. Furkan Özgün de (15), babasının kendisinin hep hafız yada imam olmasını istediğini, bu doğrultuda Manisa’da lise eğitiminin yanı sıra dini eğitim aldığını kaydetti. Özgün, “Babamızın isteğini yerine getireceğiz. İnşallah, Rabbimin de izniyle babamın isteğini yerine getireceğim ve imam olmak için gece gündüz çalışacağım” dedi.

Bursa’dan Soma’ya yardım aracı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan ve kuru gıda, çocuklar için sağlık malzemesi ve oyuncaktan oluşan yardım aracı, Soma’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Soma’daki maden faciasından olumsuz etkilenen aileler için derlenen yardım aracı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından uğurlandı. Altepe, yaşanan tahribatın giderilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman için yardıma hazır olduklarını söyledi. Başkan Altepe, en son Soma Belediye Başkanı Hasan Ergen’in talebi doğrultusunda kuru gıda, çocuk sağlık malzemeleri ve oyuncaktan oluşan yardım aracını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere yola çıkardıklarını ifade etti.

Kurtarma gönüllüleri

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen iş kazalarında babalarını kaybeden Kemal Karaçam ve Ramazan Çağlar, tahlisiye ekibinde gönüllü olarak yer alıp madenlerdeki kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Diploma nasip olmadı

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden Ramazan Şahin’in, gündüzleri maden ocağında çalıştığı, akşamları ise Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulunda Madencilik Bölümünde öğrenim gördüğü, facianın olduğu hafta diploma alacağı ifade edildi.

BALIKESİR - Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında 24 yaşında ölen Ramazan Şahin, gündüzleri maden ocağında çalışıyor, akşamları ise Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Soma Meslek Yüksekokulu Madencilik Bölümünde öğrenim görüyordu. Şahin, facianın yaşandığı hafta diplomasını alacaktı.

İvrindi ilçesi Çukurlar Mahallesi’nden Ertuğrul Şahin, söz konusu maden ocağında yaklaşık 1,5 yıl beraber çalıştığı kardeşi Ramazan Şahin’i, faciada kaybetti.

Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Ertuğrul Şahin, atanamadığı için bir süre dağ köylerinde vekil öğretmenlik yaptıktan sonra zorunlu olarak maden ocağında işe girdi. Yaklaşık 7 yıldır çalıştığı ocağın mekanize sistemini kuran Ertuğrul Şahin’i örnek alan Ramazan Şahin ise CBÜ Soma Meslek Yüksekokulu Madencilik Bölümünü kazandı.

Ağabeyine ve ailesine yük olmamak için çalışmaya karar veren Şahin, gündüzleri maden ocağına, akşamları da derslerine giriyordu. Ocakta yaklaşık 1,5 yıldır çalışıp okulunu da bitiren Şahin, geçen hafta içinde çok istediği diplomasını alacaktı ancak bunu göremeden can verdi.

Baba da harçlıksız kaldı

Soma’daki faciada hayatını kaybeden Osman Fındık, iki çocuğu ve eşinin yanı sıra Akhisar’daki babasına her ay bir miktar para göndererek, onunla birlikte kalan dedesi ve babaannesine de bakıyordu.

MANİSA - Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden ve yer altında çavuş olarak çalışan 30 yaşındaki Osman Fındık, bir yandan iki çocuğu ve eşine bakarken diğer yandan Akhisar ilçesinde zor koşullar altındaki babasına harçlık göndererek onunla birlikte dedesi ve babaannesinin de geçimini sağlıyordu.

Akhisar ilçesine bağlı Dağdere köyünde tek odalı bir evde ve zor şartlarda yaşayan baba İsmail Fındık, büyük oğlu İbrahim’in de aynı madende çalıştığını, Osman’ın sigortalı bir iş olduğu için madenci olduğunu söyledi.

Fındık, şöyle konuştu: “Herhangi bir gelirimiz yok. 12 yıl önce eşim hayatını kaybetti. Babam ve annemle yaşıyorum. Diğer oğlum da madende işçiydi ancak onun maaşı daha düşüktü. Osman ne zaman paraya ihtiyacımız olsa 50-100-200 lira harçlık gönderip geçimimizi sağlıyordu.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23