• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Biz yiğitlik yaptık, Babayiğitlik sizde!

Yeniakit Publisher
2013-02-15 21:08:00 - 2013-02-15 21:09:22
Biz yiğitlik yaptık, Babayiğitlik sizde!

Otomotiv sektörünün ihracatın lokomotifi olduğunu, sektörün önünü açacak somut adımlar attıklarını belirten Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Bakanlık olarak ne istediyseniz verdik, bundan sonra ‘yerim dar oynayamıyorum’ diyen gelin gibi olmayacaksınız. Biz

İSTANBUL - Otomotiv sektöründe yaşanan son gelişmelerin ve teşvik sisteminde otomotiv sektörüne sağlanan desteklerin değerlendirildiği, “Yeni Teşvikler Işığında Otomotivde Yeni Hedefler” konulu toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan,  otomotiv sektörüne ilişkin yapılan düzenlemelere ve destekleri hatırlattı ve, “Bakanlık olarak sektöre karşı bir yiğitlik yaptık, ama şimdi babayiğitlik sizde” diyerek sektörün adım atmasını beklediklerini vurguladı. Çağlayan, otomotiv sektörü aktörlerinin kendisine söylediği ‘Otomotiv Bakanı’ hitabına ise, “Böyle bir sektöre, ihracatın lokomotifi, üretimde, teknolojide, istihdamda, çok önemli role sahip olan sektöre, ben bakan olarak değil, hizmetçi olarak bile hizmet etmeye hazırım” yanıtını verdi.
SEKTÖR NE İSTEDİYSE VERDİK
Sektörün zaman zaman teşvike, ufak tefek ayarlara ihtiyacı olabildiğini dile getiren Çağlayan, şunları kaydetti: “Yeni düzenlememiz hayırlı olsun. Yola çıkarken elimizde somut verilerle çıktık. Babadan kalma usullerle, tahminle, el yordamıyla, yoklamayla sektörün ihtiyaçlarını tespit etmedik. Öncelikle sizlerle çok yakın çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız. Girdi Tedarik Stratejisi (GİTES) gibi tarihi bir çalışma yaptık bu bizim önemli bir yol haritamız oldu. Bu çalışma Türkiye için önemli bir altyapı,önemli bir kaynak oluşturdu. Bu çalışma ile Türkiye’nin otomotiv sektöründeki vitesini gördük, gördük ki sektör birtakım düzenlemeler ve biraz da mantalite ile beraber önemli değişiklikleri yapabilir.”
Yapılan düzenlemelerle bakanlık olarak sektöre karşı bir yiğitlik yaptıklarını dile getiren Bakan Çağlayan, “Ama şimdi babayiğitlik sizde. Bilhassa Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği babayiğit arayışımıza katkı sağlayacak önemli bir döneme girdik. Ne istediyseniz verdik, bundan sonra ‘yerim dar oynayamıyorum’ diyen gelin gibi olmayacaksınız” diye konuştu.
İHRACATÇILARA TEŞEKKÜR ETTİ
Ana sanayi ve yan sanayinin önemli temsilcileriyle bugün ve önümüzdeki günlerde bir araya geleceklerini belirten Bakan Çağlayan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Firmalarımızla tek tek görüşeceğim ve bu noktadan sonra artık neler yapacaklarını, neler yapılması gerektiğini dinleme imkanına sahip olacağım. Bu noktadan sonra sektörde yeni bir yol haritası koyduğumuz döneme yine sizlerle birlikte gireceğiz. Bilhassa bizi bu gayrete iten sebeplerin en başında, açıklandığı üzere cari açık konusunda geldiğimiz sevindirici nokta ve ihracatta elde ettiğimiz başarı, ithalatın azalması, Türk sanayisinin, ekonomisinin ihracatının gelişmesi... Biz buldozer gibi sizlerin önünüzdeki engelleri açıp, çalışıyoruz. İhracatı yapan sizlersiniz. Cari açığın düşmesindeki temel neden olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum.”
OSD BAŞKANI KUDRET ÖNEN:
BİRÇOK YATIRIM HAYATA GEÇECEK
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen, teşvik düzenlemesine ilişkin, bu düzenlemeyle sektörde planlanan birçok yatırımın artacağına ve en kısa sürede hayata geçeceğine inandığını belirterek, “Uzun süredir beklediğiniz bu önemli haber otomotiv sanayicileri olarak bizleri çok heyecanlandırdı” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23