• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Biyokaçakçılıkla mücadele hakkında bilgi verildi

Yeniakit Publisher
2014-12-27 12:26:00 -
Biyokaçakçılıkla mücadele hakkında bilgi verildi

Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Muğla’da düzenlenen çalıştayda biyokaçakçılık konusunda bilgi verildi.

Çalıştaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, jandarma ve öğrenciler katıldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Biyokaçakçılıkla Mücadele Çalıştayında konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Türkiye’nin sahip olduğuz eşsiz değerlerin yurt dışına kaçırılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Bayrak, “Bakanlığımız ülkemizin sahip olduğu eşsiz ve paha biçilmez biyolojik kaynaklarının izinsiz olarak yurt dışına çıkartılmasının önüne geçmek için bir dizi tedbirler aldı. Bu eşsiz biyokaynakların başkaları tarafından çeşitli amaçlarla kullanılması önlenecektir. Ülkemize ait genetik kaynaklardan elde edilebilecek ekonomik, sosyal, bilimsel, teknolojik, tıbbi, ticari ve kültürel potansiyel faydaların ülkemiz menfaatine kullanılmasının sağlanması amacıyla 2013-2015 yıllarında ülke genelinde yürütülmek üzere bilinçlendirme, kurumsal kapasitenin artırılması, farkındalık yaratma ve mevzuat eksikliklerinin giderilmesi için “Doğada Bırak” sloganıyla ‘Biyokaçakçılıkla Mücadele Projesi’ başlatılmıştır” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Mehmet Uzuner, “Türkiye’de Biyokaçakçılık ve Biyokaçakçılık ile Mücadelenin Önemi”, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi-Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Güven Görk “Türkiye-Muğla Florası, Endemizmi ve Biyokaçakçılık”, Prof. Dr. Hasan Koç, “Omurgasız Hayvanlar ve Biyokaçakçılık”, Yrd. Doç. Dr. Hakan Allı, “Türkiye ve Muğla İlinin Mantarları ve Biyokaçakçılık” ve Adnan Menderes Üniversitesi-Biyoloji Bölümünden Doç. Dr. Aziz Avcı da “Türkiye ve Muğla ili Sürüngenleri, Amfibileri ve Biyokaçakçılık” konulu sunum yaptılar. 
İHA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23