• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bitsin bu yasak

Yeniakit Publisher
2013-03-17 22:09:00 - 2013-03-17 22:10:35
Bitsin bu yasak

Memur-Sen üyeleri kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için toplanan 12 milyon 300 bin imzanın ardından, daha önce ilan edildiği gibi “Bitsin bu yasak” diyerek işyerlerine bugün serbest kıyafetle giriyor.

Bayan memurlar başörtüsü ile işe gidecek
MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA –
Memur-Sen üyeleri kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için toplanan 12 milyon 300 bin imzanın ardından daha önce ilan edildiği gibi bugün işyerlerine serbest kıyafetle giriyor. Sendika üyeleri, ‘12 Milyon 300 Bin İmzaya Hürmet Kamuda Serbest Kıyafet’ sloganı ile bugün işe; başörtülü, kot pantolonlu, tıraşsız ve kravatsız şekilde giderek eylem yapacak.
FİİLİ SERBEST KIYAFET
UYGULAMASI BAŞLIYOR
650 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük sendikası olan ve kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için bir ay gibi kısa bir sürede 12 milyon 300 bin imza toplayan Memur-Sen Konfederasyonu, bugün dev bir eyleme daha imza atacak. Sendika üyeleri, sivil itaatsizlik yaparak iş yerlerine serbest kıyafetle gidecek. Üyeler; başörtülü, kot pantolonlu, tıraşsız ve kravatsız şekilde işe giderek, 82 model darbe ürünü kılık-kıyafet yönetmeliğine son verilmesini isteyecek.
“YASAKLARA BAĞLI KALMAYACAĞIZ”
Konuyla ilgili olarak Memur-Sen’den yapılan açıklamada, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikalara üye kamu görevlilerinin pazartesi (bugün) gününden itibaren kamu görevlilerinin kılık-kıyafetlerini özgürce seçmelerine engel olan kılık-kıyafet sınırlamalarını dikkate almayacağı belirtilerek, yasaklara bağlı kalmadan kamu hizmeti sunulacağı ifade edildi. Bu eylem sürecinin kamu görevlilerinin kılık-kıyafet özgürlüğünü teminat altına alan yasal ya da yönetsel düzenleme yapılıncaya kadar devam ettirileceği de bildirildi.


“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
Öte yandan Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, konfederasyona bağlı sendika başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye’nin dört tarafına dağılarak konunun ehemmiyetini sendika üyelerine anlatıyor. Sendika yetkilileri Akit’e yaptığı açıklamada, geniş katılımlı serbest kıyafet eylemleri yapacaklarını söyleyerek, “Bu yönetmelik değişene kadar var gücümüzle mücadelemiz devam edecek” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23