• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Birleşik Arap Emirlikleri Filistin hamlesini dünyaya duyurdu

Yeniakit Publisher
2024-02-12 18:42:00 -
Birleşik Arap Emirlikleri Filistin hamlesini dünyaya duyurdu

Birleşik Arap Emirlikleri, terör devleti İsrail'in kanlı saldırılarının hedefindeki Filistin ile ilgili hamlesini dünyaya duyurdu.

 RECEP YEŞİL  İSTANBUL 

Birleşik Arap Emirlikleri, Gazze'deki sağlık sektörünün ihtiyaçlarını karşılama çabalarının bir parçası olarak, tam donanımlı 10 ambulansın Mısır Refah sınır kapısından Gazze Şeridi'ne giriş yaptığını duyurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin resmi haber ajansı WAM'da yer alan habere göre; BAE'nin bu adımı, Gazze Şeridi'nde yaralıları taşımak üzere faaliyet gösteren araçların çoğunun hasar görmesinin ardından ortaya çıkan acil ambulans ihtiyacına yanıt olarak geldi.

Bu araçlar, Filistin halkının acılarını hafifletmek ve Gazze Şeridi'nde giderek artan zorluklarla karşı karşıya olan sağlık sistemini desteklemek için Emirlik sahra hastanesine ve diğer sağlık tesislerine hizmet verecek.

BAE tarafından Şanlı Şövalye 3 insani yardım operasyonu aracılığıyla sağlanan yardım, 154 kargo uçağına ek olarak gönderilen 435 kara kamyonu ve gemi yüküyle 10.575 tondan fazla oldu.

Gazze'deki sahra hastanesi tarafından kabul edilen vaka sayısı 3.902'ye ulaştı. BAE ayrıca günde 1,2 milyon galon üretim kapasitesine sahip 6 su tuzdan arındırma tesisi kurarak Gazze sakinlerine doğrudan fayda sağlamıştır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Erdi

iyi ama BAE daha düne kadar bizim kanlımız degil miydi, ne bu güzellemeler böyle!?

Müslüman

İsrail yakıp yıkıyor. Ölü ve yaralıları toplamaktan aciz düştük. 10 ambulans falan falan. Şu rezilliğe bakın. Israilli insan olmayan bu mahlukları durdurmak adına askeri demiyorum bile siyasi ve ekonomik bir şeyler bile yapmaktan aciz müslüman dünyası. Yazık ki yazık.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23