• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Birkaç yıl sonra artık tv kullanan kalmayacak'

Yeniakit Publisher
2015-12-25 21:35:00 - 2015-12-25 21:39:54
'Birkaç yıl sonra artık tv kullanan kalmayacak'

Uludağ Üniversitesi profesörlerinden olan Dr. Necmi Gürsakal, artık veri kullanımı ve saklama maliyetinin ucuzladığını belirterek, birkaç yıl sonra televizyonun bile kullanılmayacağını belirtti.

Sakarya Üniversitesi Sakarya Teknokenti’nde düzenlenen konuşmaya katılan Prof. Dr. Necmi Gürsakal, dünyada ikinci makine devriminin yaşandığını söyledi. Birincisinin Sanayi Devrimi ile yaşandığını belirten Prof. Gürsakal, "Şu an dünya ikinci sanayi devriminin yani, ikinci makine devriminin içinde yaşıyor. Bu, teknolojik bir devrim ve her şeyi etkileyecek. Veri hızla artıyor ve verinin saklanması ucuzluyor. Birkaç yıl sonra televizyon kullanılmayacak bile. Aynı zamanda bu veri artışı bankaları da etkileyecek. Teknoloji, kısa zaman sonra bankanın yerini sallayacak" şeklinde konuştu.

Verilerin yapılandırılmış ve yapılandırılmamış olmak üzere ikiye ayrıldığını söyleyen Gürsakal, bugün en fazla veri yoğunluğunu oluşturanın yapılandırılmamışlardan meydana geldiğini söyledi.

Şu an petabaytı kullandığımızı ve gelecekte zettabaytı kullanmaya başlayacağımızı söyleyen Gürsakal, sözlerine şu şekilde sonlandırdı: “Bugünün akademisyeni dijital akademisyen olmak zorunda. Ülkemizde değişimlerle yeteri kadar ilgilenilmiyor. Yakın gelecekte veri alınıp satılacak. Veri saklama kapasitesi şimdiden düştü. Verinin silinmesi, saklanmasından daha pahalı hale geldi. Bu sebeple bugünün akademisyeni dijital akademisyen olmak zorunda." (Webtekno)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23