• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Birçok ülkenin yapamadığını yaptılar! Erdoğan'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne İsrail tebriği

Yeniakit Publisher
2024-01-25 16:39:00 -
Birçok ülkenin yapamadığını yaptılar! Erdoğan'dan Güney Afrika Cumhuriyeti'ne İsrail tebriği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, Türkiye ile Güney Afrika Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

Birçok ülkenin yapamadığını yaptılar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda mazlum Filistin halkına yönelik işlenen soykırım suçunun cezalandırılması için İsrail aleyhine açtığı davadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Dava sürecinin değerlendirildiği görüşmede, Erdoğan, Türkiye'nin, bu haklı davanın uluslararası hukuk ve insan haklarına uygun şekilde sonuçlandırılması ve insanlık suçu işleyen İsrail'in hak ettiği cezayı alması için azami çaba göstereceğini belirtti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur

Birde pkk ile ilgili dusuncelerini sorsaydi

Rektus

Bu olay şüpheli bence. Çıkacak sonuç komedi olacak. Afrika da "ha tamam" diyecek. Nobel iranlı muhaliflere desteğe koşarken Eurovizyon ukraynaya yardım ederken Lahey israili haklı bulur. Katilden acıma beklemek ne üzücü. Mısır sınırı rüşvetle açılabilir. Mısırda paranın açamadığı hiç bir kapı yoktur. Buna odaklanın. Gerçek bu çünkü. Lahey mahey hikaye. Zaman kaybı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23