• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Birbirlerine girdiler: İzmir kimsenin oyuncağı değildir

Yeniakit Publisher
2024-08-31 18:27:00 -
Birbirlerine girdiler: İzmir kimsenin oyuncağı değildir

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'erken seçim' ile ilgili açıklamalarına yönelik olarak, "Kendi içinde spekülasyona dayalı bazı talepler barındırdığını düşünüyorum" şeklinde yorumda bulundu.

Partisinin İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Dervişoğlu, burada düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özgür Özel ve CHP'nin erken seçime yönelik açıklamalarına ilişkin konuşan Müsavat Dervişoğlu,  "Erken seçim konuşmalarının kendi içinde spekülasyona dayalı birtakım talepler olduğunu düşünüyorum." dedi.

Öte yandan; Dervişoğlu, İzmir Körfezi'ndeki balık ölümlerine ilişkin ise CHP'li belediyeye tepki göstererek "25 yıldır bu kenti yönetenler bu olumsuzluktan kendilerine pay çıkarmak yerine halen suçlayacak birilerini arıyorlar." ifadelerini kullandı. 

CHP'Lİ BELEDİYEYE TEPKİ GÖSTERDİ

Konuşmasında İzmir Körfezi'ndeki balık ölümleri ve kötü koku sorununa da dikkati çeken Dervişoğlu, "25 yıldır bu kenti yönetenler bu olumsuzluktan kendilerine pay çıkarmak yerine halen suçlayacak birilerini arıyorlar. Bu kokunun sebebi bellidir. İzmir'imizde, kanalizasyondan arıtmaya giden kirli sular, arıtma tesislerinde uygun bir biçimde arıtılmıyor ve neredeyse yüzde 95'i hiç arıtılmadan İzmir Körfezi'ne deşarj ediliyor." diye konuştu.

Dervişoğlu, 3 ay önce İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışının 31 Ağustos olarak ilan edildiğini ancak dün, fuar açılışının 30 Ağustos'a alındığının bildirildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"BİZ DURUMU CİDDİYETSİZLİK OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ"

"Tarihi 3 ay önce belirlenmiş bir fuar organizasyonunun son günde kişilerin talep ve isteklerine bağlı olarak takviminin değiştirilmesi kabul edilebilecek bir durum değildir. Biz bu durumu ciddiyetsizlik olarak değerlendiriyoruz. Ben bütün programımı İzmir Fuarı'nın açılışı 31 Ağustos tarihinde olacak diye planladım. Ama Özgür Özel Bey'in özel programı münasebetiyle 30 Ağustos gününe alındı ve bir resmi tatil olduğu güne denk geldi. Özgür Bey belediye başkanıyla ve Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarıyla birlikte fuarın açılışını yaptığı sırada Vali, 30 Ağustos resepsiyonunda bulunuyordu, yani böyle bir şey olabilir mi? Yani İzmir Fuarı'nı bir belediye panayırına dönüştürmeye çalışmak kimsenin hakkı ve haddi değildir."

"İZMİR KİMSENİN OYUNCAĞI DEĞİLDİR"

Dervişoğlu, fuarın bugünkü resepsiyonuna da katılmayacağını ifade ederek, "Fuara ve fuarın anlam ve önemine sekte getirmemek için de çok fazla laf sarf etmek istemiyorum ama herkes söylediklerinden kendisine bir pay çıkarmalıdır diye de temenni ediyorum. İzmir hiç kimsenin oyuncağı değildir." diye konuştu.

ERKEN SEÇİM ÇIKIŞI

Dervişoğlu, CHP'li bazı isimlerin "erken seçim" istediğine dair açıklamalarının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Erken seçim konuşmalarının kendi içinde spekülasyona dayalı birtakım talepler olduğunu düşünüyorum. Şimdi erken seçim istiyorsanız bu doğrudan doğruya hemen gerçekleştirilmesi icap eden bir talebe dönüştürüldü. Ama CHP'nin Genel Başkanı ne zaman erken seçim vurgusu yaptıysa 'bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün' ifadelerine yer veriliyor. Bunun 1,5 yıl sonraki bir takvimde gerçekleştirilebileceğini de söylüyor, bu bir erken seçim tanımlaması değil. Ayrıca muhalefet erken seçimi ne kadar istiyor olursa olsun TBMM'de nitelikli bir çoğunluğuna ihtiyaç var. Dolayısıyla bu nitelikli çoğunluğun iktidarın erken seçim kararı alması noktasında muhalefetle aynı yerde durmasına bağlıdır."

TBMM'den erken seçim kararı çıkması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olmasının önünün açılacağını dile getiren Dervişoğlu, "Dolayısıyla o seçim konusu Türkiye gündemini uzun müddet işgal edecek ve bu tartışmalar gerçek tartışmaları da ortadan kaldıracak. Yani çiftçinin sorunlarının konuşulmasını ortadan kaldıracak, emeklinin, yetimin sorunlarının konuşulmasını ortadan kaldıracak." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Seçmen

nediyo du chp nin azılı şakşakçısı yılmaz "Rumlar öyle meze yapar ki kardeşim, helali hoş olsun, Kıbrıs'ı veresin gelir" kafa bu maalesef gelecek adına çok üzücü korkutucu düşündüren bir durum.

Görüş

CHP nin aslına dönme halleri. Hep öyleydi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23