• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bırakın ekonomiyi dünyadan haberi yok! Babacan’a göre dövizdeki dalgalanmalar iç kaynaklı

Yeniakit Publisher
2022-09-14 16:49:00 -
Bırakın ekonomiyi dünyadan haberi yok! Babacan’a göre dövizdeki dalgalanmalar iç kaynaklı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Çubuk’ta vatandaşlarla sohbetinde, “Dengeler tamamen bozuldu. Bunun bir kısmı pandemi ve sonrasındaki dünyadaki ekonomik şartlar gerçekten karışık gidiyor. Bir kısmı dış kaynaklı. Ama önemli bir kısmı da iç kaynaklı. Döviz kuruyla ilgili bütün bu sarsıntılar tamamen iç kaynaklı” diyerek dünyadan haberinin olmadığını gösterdi.

Yeni Akit/Ankara

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Çubuk’ta vatandaşların ve esnafın sorunlarını dinledi. Katıldığı bir sohbette tüm Türkiye’yi gezdiğini söyleyen Babacan, “Türkiye’nin her yerinde çok güçlü bir değişim talebi var” diye konuştu.

‘Döviz kuruyla ilgili sarsıntılar iç kaynaklı’

Babacan ekonomiyi değerlendirirken, dünyada yaşanan savaşlar, pandemi, ekonomik kriz gibi etkenlerin neden olduğu dalgalanmaları görmezden gelerek, “Dengeler tamamen bozuldu. Bunun bir kısmı pandemi ve sonrasındaki dünyadaki ekonomik şartlar gerçekten karışık gidiyor. Bir kısmı dış kaynaklı. Ama önemli bir kısmı da iç kaynaklı. Döviz kuruyla ilgili bütün bu sarsıntılar tamamen iç kaynaklı. Dünyada döviz kurları bu kadar dalgalı değil. Bir tek Türkiye’de… Toplam enflasyon da savaşan ülkelerde, Rusya’da ve Ukrayna’da, bakıyorsun, yüzde 15-20… Bizdeki kadar yüksek enflasyon ne G20’de ne OECD’de var” ifadelerini kullandı. Kendisini “Ekonomi uzmanı” olarak gösteren Babacan’ın sözleri, “Bırakın ekonomiyi, dünyadan bile haberi yok” dedirtti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Harun

Pesinden gittikleri turkiyeyi bati ekenomilerinin kolesi yapti  

Yiğit

Aliii Ali Ahh ali ah boyundan büyük işlere kalkıştın
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23