• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir teşvik de istihdam sağlayan işletmelere

Yeniakit Publisher
2013-02-02 22:44:00 - 2013-02-02 20:44:33
Bir teşvik de istihdam sağlayan işletmelere

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yatırım yapmadığı halde istihdam nedeniyle destek almak isteyen işletmeler için istihdamın yükünü azaltıcı çalışmalar yapıldığı müjdesini verdi.

ELAZIĞ - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Yatırım yapmadığı halde istihdam nedeniyle destek almak isteyen işletmelerimiz için de istihdamın yükünü azaltıcı bazı çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Bakan Yılmaz, Bingöl’de yapılacak DAP İdaresi Hayvancılık Çalıştayı’na katılmak üzere özel uçakla geldiği Elazığ Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, bölge için hayvancılığın özel bir önem taşıdığını belirterek, bu konuyu etraflı bir şeklide irdelemek ve geleceğe dönük neler yapılacağı konusunda bir yol haritası çıkarmak üzere çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Yılmaz, “Bir taraftan Kalkınma Bakanlığımız, bir taraftan ajanslarımız, bir taraftan DAP İdaresi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, üniversitelerimiz hep birlikte bu bölgede, bu alanda daha neler yapabiliriz bunları ele alıyoruz, tartışıyoruz. İnşallah bölgemiz için, illerimiz için, hayvancılık sektörümüz için hayırlı olur diye temenni ediyorum” dedi.
Bir gazetecinin “Bölge için 5084 sayılı yasa çok önemliydi, sona erdi. Hükümet tarafından yeni bir teşvik yasası hazırlanıyor. Acaba ne zaman kanunlaşır, ne zaman yürürlüğe girer?” sorusu üzerine Bakan Cevdet Yılmaz, yatırım teşvik sisteminin yürürlükte olduğunu, yeni bir yatırım yapılması veya mevcut tesislerin modernizasyonu, genişletilmesi, ilave yatırımlar yapılması halinde zaten mevcut sistemden teşviklerin alınacağını belirterek şunları söyledi:
“Fakat onun ötesinde yatırım yapmadığı halde istihdam nedeniyle destek almak isteyen işletmelerimiz için de istihdamın yükünü azaltıcı bazı çalışmalar yapıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın koordinasyonunda bu çalışmalar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki dönemde hep bir araya gelip Başbakan Yardımcımız Ali Babacan başkanlığında bu konuları değerlendirip sonuçlandırmaya çalışacağız.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23