• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir özgürlük talebi de Yeşil Yol ittifakından!

Yeniakit Publisher
2023-04-07 09:58:00 -
Bir özgürlük talebi de Yeşil Yol ittifakından!

HDP’li Sırrı Sakık’ın altılı masanın kapalı kapılar ardından ortaklarıyla itiraf eden sözleri tartışılmaya devam ederken benzer bir skandal bir açıklama da HDP gençlik meclisi sözcüsü Rohat Gövercin’den geldi.

HABER MERKEZİ

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride son vereceğiz şeklinde açıklamalarda bulunan Gövercin, şu hezeyanlarda bulundu:

“Kürdistan’dan Karadeniz’e, Ege’den İç Anadolu’ya özel savaşın bir başka argümanı olan işsizlikle göçertme politikasını ortadan kaldıracağız. Bütün bölgelerdeki gençlerin emeğinin karşılığını alabileceği iş imkanları sağlayacağız. Özgür özerk üniversitelerde öğrencilerin kendi anadillerini eğitim alacağı, kayyım rektörlerin atanmadığı, beslenme, barınma ve benzeri temel ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanacağı, gençlerin politik düşüncelerinden dolayı baskı uygulanmadığı, ajanlaştıramadığı üniversite sistemini yeniden inşa edeceğiz. Baskı, şiddet, işkence ve bütün antidemokratik uygulamalara son vereceğiz. Yerel yönetimleri esas alacağız kayyım politikalarına son vereceğiz. Bütün kayyımları göndereceğiz. 200 yıldır süren Kürtleri imha politikalarına son vereceğiz. Kürt halkının en temel haklarını almasını sağlayacağız. Bütün sorunların kaynağı olarak gördüğümüz Sayın Abdullah Öcalan şahsında toplumun her kesimine uygulanan tecrit politikalarına son vereceğiz.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23