• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir kısım medyayı "CİN" çarptı!

Yeniakit Publisher
2014-10-16 21:02:00 -
Bir kısım medyayı "CİN" çarptı!

Nureddin Yıldız Hoca’nın, kişisel Twitter hesabından paylaştığı bir mesaj farklı yerlere çekilince bakın neler oldu..

Şöyle yazmıştı Nureddin Yıldız Hoca: “Duyarlı Müslüman bir hanım, internet gibi insandan cine kadar herkese açık ve bir daha kapatılamayan bir ortama fotoğraflarını nasıl koyabilir?”

Sadece gördüğüne inanan, manevi duyargaları kapalı medya kanalları, bu hayatın hakikatine dair kökten yorumla karşılaşınca ne yapacağını şaşırdı. Dili dolandı, kafası karıştı. ‘İnternette cinler varmış’ diye alaylı feryatlara başladı.

Şahsi cinnetlerini kutsal bir öfke gibi ortaya salarak dolaşan ne kadar Deli Dumrul varsa bir anda medya meydanı doldurdu. Yine aymazlıklarını, yine anlamayışlarını, yine derine inemeyişlerini merd-i Kıpti misali gözler önüne serdiler.

Vee bir türlü bütünleyemedikleri akıllarını alarak ‘çağdaş yaşam’ standartlarına hiç de uygun düşmeyen bu bildirime laubali söz geçirimlerinde bulundular.

Sanal âlem sallandı…

Nureddin Yıldız Hoca, her zamanki açık ve berrak ifade tarzıyla söyleyeceğini net olarak söylemişti.

Gece evinden dışarı çıkmayan ‘duyarlı’ Müslüman bir hanımefendi gecenin tekinsiz vakitlerinde sanal ağlarda pervasızca boy gösterebiliyorsa bunda problem var, bunda emniyetsiz bir etkileşim var diyor, Müslüman’ın internette de Müslüman olması gerektiğini vurguluyordu.

Aslında bu cinni iletişim ağlarına dair fizik izahları bazı modern ve meşhur biyoenerjiciler yıllardır söylüyor zaten.

Ama Nureddin Yıldız Hocaefendi gibi ilmiyle amil bir âlimin dilinden çıkınca yüzlerce besili mc donalds kuşağı, ‘irtica hortlağı’ görmüşçesine sanal kafeslerinden dışarı fırladılarJ

Yine de son tahlilde onlara da hak vermek lazım diyorum… Sigara dumanına boğulmuş bir odada meskûn kişilerin içerdeyken hava durumu hakkında sağlıklı yorum yapması ne kadar mümkün olabilir ki..

Velhasıl haberler uzayıp gitti… Aslında hiç de fena olmadı. “Reklamın kötüsü olmaz” derler. Yüzlerce insan, hangi niyet ve gayeyle olursa olsun bir anda bu anlamlı ve isabetli sözleri okumuş oldu.

Nureddin Yıldız Hoca asıl sözünü ekteki videoda söylemişti. Bu video da, haber satırlarının ardından gündeme girmiş oldu. Hoca burada “Belki de bu asırda takva ölçümüz internette camidekinden daha açık bir şekilde belli olmalıdır ki asrın imtihanını kazanmış olalım; asrın getirdiği bir nimet üzerinden.” diyerek bilhassa genç insanlara çok önemli tavsiyelerde bulunuyordu.

Her cümlesi ibretlik bu özel konuşmanın metnini sizlerle paylaşıyoruz. Tefekküre vesile olsun dileğiyle…

Mahmut Bıyıklı

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23