• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir dönemin başbakanı Davutoğlu ne hallere düştü HDP’ye CHP’ye şirinlik için ne diyeceğini şaşırdı!

Yeniakit Publisher
2023-12-27 14:29:00 -

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şehit cenazelerinde tepki gören CHP lideri Özgür Özel ve HDP’ye şirinlik yapacağım diye, cenaze üzerinden Başkan Erdoğan’ı eleştirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Anadolu’da iki konuda mutlak mutabakat vardır. Eğer cenaze varsa her şey unutulur. Cenaze makamında sadece tekbir getirilir. Bir cenaze namazı kılındı Manisa’da ve sanki siyasi partiler arasında kavga mekanı gibi. Maalesef bütün bugünlerde milleti birleştirmesi gereken Cumhurbaşkanlığı makamı bundan sonraki cenazeleri de ipotek altına alırcasına ‘daha ne günler göreceksiniz’ tarzında halkı ana muhalefet partisi genel başkanına karşı tahrik etti. Düşmanınız gelse cenazede unutursunuz. Taziye kültürünün bir ahlakı vardır, bu ahlakı ne zaman kaybettik biz” dedi.

Davutoğlu açıklamasında; “Önce o ortak bildiride uzlaşacaktık. Hepimiz altına imza atacaktık. Sonra demokratik bilincimiz devreye girecekti ve neden bu şehitlerimiz karın kışın ortasında zor şartlarda oralarda terk edildi diye soracaktık. Anadolu’da iki konuda mutlak mutabakat vardır. Eğer cenaze varsa her şey unutulur. Cenaze makamında sadece tekbir getirilir. Bir cenaze namazı kılındı Manisa’da ve sanki siyasi partiler arasında kavga mekanı gibi. Maalesef bütün bugünlerde milleti birleştirmesi gereken Cumhurbaşkanı makamı bundan sonraki cenazeleri de ipotek altına alırcasına ‘daha ne günler göreceksiniz’ tarzında halkı ana muhalefet partisi genel başkanına karşı tahrik geldi. Düşmanınız gelse cenazede unutursunuz. Taziye kültürünün bir ahlakı vardır bu ahlakı ne zaman kaybettik biz.” İfadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Fatih34

Allah'a inananlar cenazeye gelir. Sen bilmiyor musun.. halkın öfkesini. Halkın içende olmadığın belli.

Seçmen

Sayın erdoğan nas var diyorsunuz faizleri arttırıyorsunuz. İsveç kuranı yakıyor diyorsunuz aynı İsveçi natoya siz alıyorsunuz. Bizim size inancımız kalmadı maalesef.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23