• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir devir kapanıyor!

Yeniakit Publisher
2016-01-06 15:58:00 -
Bir devir kapanıyor!

Microsoft yetkilileri tarafından açıklanana göre Internet Explorer 8, 9 ve 10 bugünden itibaren güncelleme almayacak.

İnternet kullanmak isteyen herkesin web tarayıcısı kullanması gerekir. Google Chrome, bugün en çok kullanılan web tarayıcısı olmasına rağmen bundan sadece 8 sene önce en çok kullanılan web tarayıcısı olma ünvanı Internet Explorer'a aitti. Yavaş hızı, ilginç hataları, kullanışsız arayüzü ile her zaman bir kesimin çocukluk anılarını barındıran Internet Explorer, Microsoft'un açıkladığına göre ömrünün sonuna geldi. Web geliştiricileri için son derece büyük bir uğraş olan Internet Explorer 8, 9 ve 10, bugünden itibaren yoluna Microsoft'un desteği olmadan devam edecek. Bu demek oluyor ki aynı zaten hiçbir zaman mükemmele ulaşamamış olan Internet Explorer, Microsoft'un yapacağı güncellemelerden aciz kalacak. Aynı zamanda güvenlik güncellemeleri de almayacak olan bu web tarayıcılarının kullanıcılar tarafından kullanılması tavsiye edilmiyor.

Internet Explorer kullanıcılarının sayısı, Windows 10 ile birlikte karşılaştığımız Edge'in ardından büyük bir düşüş yaşamıştı. Bu haberle birlikte Edge ile yola devam edeceğini kesin bir şekilde göstermiş olan Microsoft, kullanıcılardan daha çok web geliştiricilerini sevindirdi. Çünkü web geliştiricileri bir uygulama yapmaya çalıştıklarında, bu uygulamaları eski web tarayıcılarına da uyarlamaları gerekiyordu. Zaten çok kötü bir performansa sahip olan Internet Explorer versiyonları, web geliştiricilerinin tam anlamıyla korkulu rüyasıydı.

Internet Explorer 8, 9 ve 10'un güncelleme almayacağı haberinin açıklanmasının ardından geride sadece Internet Explorer 11'in kaldığını da belirtmekte fayda var. Edge haricindeki Microsoft'un tek web tarayıcısı olan Internet Explorer 11, genel olarak bakıldığında hala yaklaşık %2-3 kullanım oranına sahip. Bu nedenle Internet Explorer'ın hala kullanıldığını düşünüyorum.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23