• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bir Davutoğlu riyakarlığı! Yıl: 2014 Konu: Gazze

Yeniakit Publisher
2024-04-11 03:09:00 -
Bir Davutoğlu riyakarlığı! Yıl: 2014 Konu: Gazze

Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı iken CHP'li milletvekillerinin Kürecik Radar Üssü ile ilgili kendisine yönelttikleri ve cevaplamadığı soru gündem oldu. Aynı Davutoğlu'nun bugün geçmişinde kaçtığı CHP ile ağız birliği edip iktidarı Gazze üzerinden hedef alması riyakarlık olarak yorumlandı.

14 Temmuz'un CHP'lilerin Kürecik Üssü üzerinden yine provokasyon yaptıkları üstelik cevaplaması için dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na soru önergesi yönelttikleri arşivden çıktı.

Dönemin CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İsrail'in Gazze'de vurduğu hedeflerle ilgili olarak Kürecik'te kurulu bulunan NATO füze kalkanı sisteminden veri aktarıldığı iddialarını TBMM'ye taşıdı. Yılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Davutoğlu'na şunları sordu:

"Hükümetiniz NATO füze kalkanı tesislerini ve nasıl kullanıldığını, hangi ülkelere bilgi aktarıldığını denetlemekte midir? Amerikan savunma dergisi Defence Nevvs'ün Kasım 2012 sayısında Malatya Kürecik'te bulunan sisteminin sağladığı verilerden yararlanarak İsrail tarafından bir roketin düşürüldüğü belirtildiğine göre Gazze'de vurulacak hedefler için de İsrail'in bu tesisten bilgi sağladığı iddiası doğru mudur? Irak Anayasası'na aykırı olarak Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nden alınan petrol ve jet yakıtı İsrail firmalarına satılmakta mıdır?"

Davutoğlu o gün bu soruyu cevaplamadı. Ancak aynı Davutoğlu bugün CHP ile ağız birliği yaparak iktidarı Gazze üzerinden hedef alıyor.

Ahmet Davutoğlu'nun içinde bulunduğu durum "riyakarlık" olarak yorumlandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

HII

SÖZDE PROF.KILIKLI DÜN SÖYLEDÌKLERÌNÌ UNUTAN AKṢAM NE YEDÌĜÌNÌ UNUTAN BU HÜKÜMETÌ HEDEF ALARAK CHPKK DHKP.C MLKP.C FETÖ DEM TERÖRİSTLERÌN YOLUNDAN GÌDEREK AKP TİYÌ HEDEF ALMAYA KALKIYOR ANLADI BÌR HALT EDENEYECEĜÌNÌ ANLADI BÌR BALTAYA SAP DAHÌ OLAMAYACAĜINI ACABA BÌRṢEYLER YAPARAK REÌSÌ YIPRATABÌLÌRMÌYÌM DÌYE UYANIKLIK YAPIYOR ALIRSIN ÇOK ALIRSIN SENÌ KALLEṢ SENÌ HAÌN SATILMIṢ FETÖCÜ 

Ahmet Faruk

Şeytan işi siyaset dedikleri işte bu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23