• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bilişim, toplumların kimyasını değiştirdi

Yeniakit Publisher
2013-09-05 21:50:50 - 2013-09-05 21:51:16
Bilişim, toplumların kimyasını değiştirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen asrın sonunda gerçekleşen teknoloji, iletişim ve bilişim devrimiyle insanoğlunun zaman ve mekana olan bağımlılığının büyük ölçüde kırıldığını belirterek, "Uzak-yakın, bilinen-bilinmeyen, tanıdık-yabancı gibi kavramlar anlamsızlaştı" dedi.

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçen asrın sonunda gerçekleşen teknoloji, iletişim ve bilişim devrimiyle insanoğlunun zaman ve mekana olan bağımlılığının büyük ölçüde kırıldığını belirterek, "Uzak-yakın, bilinen-bilinmeyen, tanıdık-yabancı gibi kavramlar anlamsızlaştı" dedi. Gül, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen "11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası"nın açılışında yaptığı konuşmada, salonda bulunan konukları kara, deniz, hava, demir yolları ile enerji nakil ve haberleşme hatlarının kesişme noktası olan Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.
İletişim, bilişim ve ulaşım çağının hayli gelişmiş bir safhasını yaşadıklarını, bu çağda ulaştırma ve haberleşmenin herkesin hayat kalitesini yakından ilgilendirdiğini ifade eden Gül, gündelik hayatın her safhasında ulaşım vasıtalarını kullandıklarını ve haberleşme araçlarından yararlandıklarını dile getirdi. Gül, salonda özel sektörden de kamudan da temsilcilerin bulunduğunu, 16 ülkeden devlet adamları ve bürokratlar kadar, bilim insanları, akademisyenler ve sivil toplum temsilcilerinin toplantıya davetli olduğunu bildirerek, "Bu durumu çok önemsiyorum. Büyük bir katılım söz konusu. Hedefimiz, salondaki katılımcı zenginliğinden istifade eden Türkiye’nin 2023 hedeflerini gözden geçirmesi, böylelikle 2035 stratejisini oluşturacak ulaştırma ve haberleşme vizyonuna, katkı sağlamaktır” diye konuştu.
“SINIRLAR ŞEFFAFLAŞTI”
Küresel köy olarak tanımlanan bir dünyada ve postmodern bir zaman diliminde, teknolojinin ilerleme ve yeniliklerinin zamanın akışını hızlandırdığı bilgi çağında yaşadıklarını kaydeden Gül, şöyle devam etti: "Geçen asrın sonunda gerçekleşen teknoloji, iletişim ve bilişim devrimiyle insanoğlunun zaman ve mekana olan bağımlılığı büyük ölçüde kırıldı. Uzak-yakın, bilinen-bilinmeyen, tanıdık-yabancı gibi kavramlar anlamsızlaştı. Sınırlar şeffaflaştı, karşılıklı etkileşimin önündeki engeller büyük ölçüde kalktı. Bilişim ve iletişim teknolojisinde meydana gelen yenilikler artık toplumların kimyasını değiştirdi. Toplumlar sadece kendilerine sunulanı değil her alanda dünyada en iyi olanı talep eder hale geldiler. Neticede şeffaflık, özgürlük, adalet, hesap verebilirlik ve iyi yönetişim artık sadece dünyanın imtiyazlı bir bölümü için değil tamamı için geçerli değerler haline dönüştü. Nitekim yakın bölgemizde cereyan eden gelişmeler bu sürecin tüm iniş ve çıkışlarına rağmen geri döndürülemez bir mecra olduğunu herkese göstermiştir. Bunu anlamayanların gelişmeleri yönlendiren değil olayların ve zamanların arkasında koşanlar olacakları da açıktır."
ÜLKELERİNİ YÖNETENLER TEKNOLOJİNİN
GELİŞİMİNİ İYİ İZLEMELİ
"Teknolojiye gem vurmak mümkün olmadığına göre bugün hayal etmediğimiz birçok yeniliklerle ilerde karşılaşılacağız" diyen Gül, bunun dünyayı bugünkünden çok daha şeffaf hale getireceğini, hiçbir şeyi dar bölgeler içerisinde bırakmayacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, bu gidişatı en iyi değerlendirmesi ve anlaması gerekenlerin, ülkelerini yönetenler olduğuna dikkati çekti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23