• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bilecik'ten Suudi Arabistan'a tessih

Yeniakit Publisher
2015-02-11 19:59:00 - 2015-02-11 20:02:38
Bilecik'ten Suudi Arabistan'a tessih

Kuka ağacından üretilen tesbihler, Suudi Arabistan'a ihraç ediliyor

Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki bir atölyede, tropikal kuka ağacından üretilen tesbihler, Türkiye iç pazarına dağıltılmasının yanı sıra Suudi Arabistan'a ihraç ediliyor.

tesbih üretilen işletmenin yetkilisi Zafer Seyyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 yılında ilçeye 12 kilometre uzaklıktaki Gaziler köyünde açtıkları küçük atölyede ürettikleri kuka tesbihine talebin artması üzerine, ilçe merkezinde atölye kurduklarını söyledi.

Geçmişte 5 işçiyle başladıkları üretime 12 işçiyle devam ettiklerini ve kuka ağacının meyvesini atölyelerinde kesim işlemiyle kare biçimine getirerek işlediklerini ifade eden Seyyar, şunları kaydetti:

"tesbihin manevi değerini biliyoruz ve o bilinçle yapıyoruz. Gün geçtikçe kalitemizi, tesbihimizi Türkiye genelinde tanıtmaya başladık. tesbihimizin kalitesinden dolayı istek çoğaldı. Suudi Arabistan'a ihraç ediyoruz ve gittikçe talepler artmaya başladı. İstenilen ölçeğe göre aylık 10 bin tesbih imal ediyoruz ve daha da artırmayı düşünüyoruz. tesbih yapımında dikkat edilecek incelikler vardır. El emeği ve göz nuru çok. Kuka tesbihi Osmanlı'dan bu yana bilinen bir tesbih. "

ANTİBAKTERİYEL ÖZELLİĞE SAHİP

Seyyar, Osmanlı Devleti'nde hekimlerin kuka ağacının meyvesini, ellerindeki hijyeni sağlamak için kullandığını söyledi.

Söz konusu tesbihin çektikçe parlayan, kullandıkça insanı rahatlatan bir özelliğinin bulunduğunu anlatan Seyyar, "İlk önce mat halinde olan tesbih, kullandıkça parlayan güzel bir tesbihtir. Kuka tesbihin hijyenik özelliğinin yanı sıra hem psikiyatri dalında hem de insanların günün şartlarında stresini alabilmesi için güzel bir tesbih" diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23