• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Biden'dan şaşırtan Tayvan çıkışı

Yeniakit Publisher
2024-01-14 01:01:00 -
Biden'dan şaşırtan Tayvan çıkışı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Tayvan'daki başkanlık seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, bağımsızlığı desteklemediklerini söyledi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden, Washington'da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tayvan'daki başkanlık seçimlerine ilişkin soru üzerine Biden, "(Tayvan'ın) Bağımsızlığı desteklemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Washington yönetimi, herhangi bir ülkenin Tayvan'daki seçimlere müdahalesinin kabul edilmez olduğu uyarısında bulunmuştu.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise yaptığı açıklamada, Lai Ching-te'yi zaferinden dolayı kutlarken, Tayvan halkına "sağlam demokratik sistemlerinin ve seçim süreçlerinin gücünü gösterdikleri" için tebriklerini iletmişti.

Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'daki başkanlık seçimleri, iktidardaki Demokratik İlerici Partinin (DPP) adayı, görevdeki Başkan Yardımcısı Lai'nin zaferiyle sonuçlandı.

Kaynak: AA

Trump uyarısı" target="_blank">
Eski ABD Başkanı Obama'dan Biden'a Trump uyarısı
Eski ABD Başkanı Obama'dan Biden'a Trump uyarısı

Dünya

Eski ABD Başkanı Obama'dan Biden'a Trump uyarısı

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İSLAM

Küffar amerikanın çine karşı tayvanın bağımsızlığını istememesinin sebebi nedir? Cevap, Çin'in ekonomik ve askeri olarak çok güçlü olması. Olay bu kadar basit. Türkiye nükleer güç olsa ekonomide de ilk 10da olsa ABD gibi PKK/YPG'yi desteklemiyoruz derdi. İçimizdeki küffarlara inat ekonomik olarak da askeri olarak da en iyisi olacağız inşallah.

Qwerty

Türkiye Olarak Silah üreteceğiz Teknoloji üreteceğiz Türklerle Kürtlerin Barışı olacak Federal Sisteme Geçeceğiz Petrol De Güneyden Gelecek Anadoludaki Düğümü çözeceğiz Doğu türkistana Balkanlara Yemene Kadar Gideceğiz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23