• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beyin göçüne karşı beyin gücünü teşvik ediyoruz

Yeniakit Publisher
2014-04-29 19:05:00 -
Beyin göçüne karşı beyin gücünü teşvik ediyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, Rixos Hotel'de gerçekleştirilen "Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz" Projesi'nin tanıtım toplantısında, sadece beyin göçünü durdurmanın yeterli olmadığını belirterek, "Türkiye'yi, beyin göçü alan bir ülke haline getirmemiz lazım" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan Rixos Hotel'de gerçekleştirilen "Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz" Projesi'nin tanıtım toplantısında, dışarı giden beyinlerin göçünün olumsuzluk olarak algılandığını belirterek, "Demek ki o toprak, iklim o zamanlar uygun değilmiş ki onlar bu ortamdan uçmuş gitmişler. Ama şimdi bu cılız toprakların ve iklimin geliştiğini görerek, geri dönüyorlar, ülkeye katkı sağlıyorlar" dedi.

Dizayn Grup kurucusu, Mir Holding ve Uluslararası Teknoloji Birliği (UTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, Rixos Hotel'de gerçekleştirilen "Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz" Projesi'nin tanıtım toplantısında, bugüne kadar yatırım yapıldığı günkü bedellerle toplam endüstriye dönüşüm maliyeti 35 milyon liranın üstünde, 33 projenin desteklendiğini bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de Rixos Hotel'de gerçekleştirilen "Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücünü Teşvik Ediyoruz" Projesi'nin tanıtım toplantısında programı desteklediğini söyledi.
AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23