• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beyaz et sektörü ihracatını yüzde 37 oranında artırdı

Yeniakit Publisher
2013-02-02 20:44:00 - 2013-02-02 20:45:12
Beyaz et sektörü ihracatını yüzde 37 oranında artırdı

Türkiye’de altın çağını yaşayan beyaz et sektörü, geçen yıla oranla ihracatını yüzde 37 artırdı. Üreticiler yeni pazarlara yöneldi.

ADANA-
Kanatlı eti ihracatının 2011 yılında 385 milyon dolar olduğunu hatırlatan Lades Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Uzun, bunun 2012 yılında yüzde 37’lik artışla 529 milyon dolara ulaştığını belirtti. Uzun, kendilerinin de 2012 yılında 30 milyon dolar ihracat yaptığını vurgulayarak, “Kanatlı etinin toplam ihracatının yüzde 6’sını gerçekleştirerek, ihracatta da ilk 5’e girdik. Adana’da ise birinci sıraya yerleştik. İhracat yapılan ülkelere İran ve Tacikistan’ı da ekledik.” diye konuştu.
Sektörün, özellikle son 3 yıllık süreçte büyük bir ivme kazandığını belirten Uzun, ihracatta da bir ayrıntıya dikkat çekti. Uzun, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Dubai, Katar, Umman, Bahreyn gibi ülkelerde Türk ürünlerine karşı çok büyük bir istek var. Türk dizilerinden ve ekonomisindeki son dönemlerdeki ciddi başarısından dolayı oralarda Türk ürünü tüketmek bir moda gibi oldu. Biz de kaliteli ürünlerimizle Türk piliç eti sektörünü en iyi şekilde temsil ederek ülkemizin yurt dışındaki itibarını güçlendiriyoruz.”
KİŞİ BAŞI BEYAZ ET
TÜKETİMİ ARTIYOR
2011 yılında Türkiye’de kişi başı piliç eti tüketimi 19 kilogram iken, bu rakamın 2012 yılında 20 kilonun üzerine çıktığını kaydeden Ekrem Uzun, toplum bilinçlenip, kültür seviyesi yükseldikçe sağlık açısından faydaları bilimsel olarak açıklanan beyaz et tüketiminin artmaya devam edeceğini söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23