• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Berlin Filarmoni Rus şefe emanet

Yeniakit Publisher
2015-06-27 12:30:00 -
Berlin Filarmoni Rus şefe emanet

Dünyanın en iyi orkestralarından biri kabul edilen Berlin Filarmoni Orkestrası yeni şefini seçti. 2018'de görevini bırakacağını açıklayan şef Simon Rattle'dan sonra bayrağı dünyanın en genç ve yetenekli şefi olarak bilinen Rus Kiril Petrenko devralacak.

Hürriyet'ten Celal Özcan'ın haberine göre, dünyanın en ünlü orkestralarından Berlin Filarmoni'de (Berliner Philharmoniker) şef Simon Rattle'dan sonra bayrağı dünyanın en yetenekli ve genç orkestra şefi olarak bilinen Rus Kiril Petrenko devralacak.
Orkestranın şu an başında olan Simon Rattle 2018'de görevi bırakacağını açıkladı. Bunun üzerine Berlin Filarmoni yeni bir yönetici bulmak için kolları sıvadı. Yöneticiyi orkestranın 124 üyesinden 123'ü seçiyor. 12 Mayıs'ta toplanan Berlin Filarmoni Orkestrası üyeleri 12 saat toplantıya rağmen bir karara varamadı ve kararı gelecek yıla ertelediğini açıkladı.

SÜRPRİZ KARAR

Sessizliğe gömülen Berlin Filarmoni birden sürpriz bir açıklama yaptı. Orkestra üyeleri üç saat toplantıdan sonra dünyanın en yetenekli ve genç orkestra şefi olarak bilinen Rus Kiril Petrenko'da karar kıldıklarını açıkladı. Almanya kararı gelecek yıl beklerken, Berlin Filarmoni'nin bu seçimi tam bir sürpriz oldu. Berlin Filarmoni, Kiril Petrenko'ya kararı telefonla bildirdiklerini ve Petrenko'nun karardan çok etkilendiğini belirtti. Petrenko'nun "Dünyanın bu olağanüstü orkestrasına yakışır bir şef olmak için tüm gücümle çalışacağım" dediği bildirildi.

YILIN EN İYİ ORKESTRA ŞEFİ

Kiril Petrenko, Bavyera Devlet Operası müzik yönetmeniydi. Babası da müzisyen olan Petrenko'yu geçen yıl ‘Opernwelt' dergisi ‘Yılın En İyi Orkestra Şefi' seçti.
1972, Rusya Omsk doğumlu Petrenko, Avusturya'nın Vorarlberg Senfoni Orkestrası'nda görev alan babasıyla birlikte Avusturya'ya göçtü ve Viyana Konservatuarı'nda orkestra şefliği okudu.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23